Internationalization @ home

Ook studenten die niet naar het buitenland gaan, krijgen tijdens kun opleiding voldoende kans om hun internationale en interculturele vaardigheden te ontwikkelen. Daartoe zijn er tal van  internationalization@home activiteiten. We zijn er namelijk van overtuigd dat zowel aan onderwijs als aan onderzoek een internationale dimensie kan en moet worden gegeven, zeker in een stad als Brussel.

Eenzijds zorgen we voor de internationalisering van het curriculum:

• Buitenlandse docenten komen gastlessen geven, vaak in een andere taal dan het Nederlands;
  • De internationale studenten wordten geïntegreerd in de klasgroeppen;
  • Een aantal opleidingen organiseert ook een internationale dag of week waar rond een bepaald thema wordt gewerkt. Bijvoorbeeld:
    • De opleiding Communicatiemanagement nodigt gastdocenten uit heel Europa uit om de studenten de nieuwste trends m.b.t. communicatie en marketing bij te brengen;
    • Het RITCS nodigt Congolese filmmakers uit om een documentaire rond waterproblematiek in Lubumbashi voor te komen stellen;
    • Aan het KCB worden regelmatig internationale masterclasses georganiseerd.

Daarnaast willen we ook het studentenleven te stimuleren door middel van sociale activiteiten waarbij Vlaamse en internationale studenten elkaar kunnen ontmoeten:

• Aan EhB is de Brusselse internationale studentenvereniging ESN VUB EhB actief;
  • Stuvo organiseert samen met studenten regelmatig internationale thema-avonden;
  • In samenwerking met ESN VUB EhB is een buddy-werking opgezet, waarbij EhB-studenten als buddy optreden voor buitenlandse (al dan niet Erasmus-)studenten.