Studentenvertegenwoordiging

Wil je mee richting geven aan de toekomst van EhB? Word studentenvertegenwoordiger!
Je leert er onderhandelen, in dialoog gaan en deelnemen aan besluitvorming én
je laat het EhB-bestuur voelen wat er leeft bij de studenten.
Bovendien is een mandaat als studentenvertegenwoordiger zeker een troef op je cv!

Wil je een mandaat als studentenvertegenwoordiger, dan stel je je kandidaat voor de Studentenraad. Deze raad behandelt onderwijs- en studentgerichte onderwerpen. Zo komt onder meer de onderwijs- en examenregeling aan bod. De Studentenraad kan ook op eigen initiatief adviezen uitbrengen, die dan besproken worden in de andere raden van de hogeschool. De Studentenraad telt 24 leden die jaarlijks verkozen worden (4 studenten per departement / School of Arts).

Onder de leden van de Studentenraad worden afgevaardigden gekozen die zetelen in o.m. de Departementsraad, de Stuvo-Raad en de Raad van Toezicht van EhB. We vertellen je graag in enkele punten hoe elke raad is samengesteld en wat de bevoegdheden zijn. Uiteraard kan je ook terecht op de website die de Studentenraad zelf maakte.

Heb je vragen over studentenvertegenwoordiging? Dan kan je terecht bij annemie.de.rouck@ehb.be.

Stel je nu kandidaat!

Tot 12 mei (9.30u) kan je je kandidaat stellen voor de Studentenraad. Je doet dat als 'koppel' van telkens 1 man en 1 vrouw. Zo wil de Erasmushogeschool Brussel ervoor zorgen dat mannen en vrouwen even sterk vertegenwoordigd zijn in haar bestuur.

We zoeken nog studentenvertegenwoordigers voor:

• Design & Technologie: 2 koppels (van telkens 1 man en 1 vrouw)
  • Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur: 1 koppel (1 man en 1 vrouw)
  • Onderwijs & Pedagogie: 1 koppel (1 man en 1 vrouw)
  • RITCS: 2 koppels (van telkens 1 man en 1 vrouw)

Stel je nu kandidaat op www.verkiezingenehb.be.

Deze verkiezingen lopen van maandag 15 tot maandag 29 mei 2017, 9u.