Onderwijs & Pedagogie

Welke opleidingen?

Het departement Onderwijs & Pedagogie leidt jonge, autonome professionals op die aan de slag gaan in zowel het kleuter-, lager als secundair onderwijs of als pedagogisch coach. De stad Brussel en haar rand spelen daarbij een belangrijke rol. Diverse talen, culturen en nationaliteiten in onze hoofdstad, vormen immers een continue inspiratiebron die heel wat kansen en opportuniteiten met zich meebrengen. Daarnaast staan we garant voor kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Onze lerarenopleiding is één van de koplopers op het vlak van onderwijsvernieuwing en Pedagogie van het Jonge Kind is de enige opleiding die een brede basisvorming aanbiedt in het werken met jonge kinderen (0-12 jaar), hun gezinnen en de medewerkers in de kinderopvang, en dit in een grootstedelijke context.

In 't kort

Deze opleidingen bevinden zich op campus Jette en liggen op 25 busminuten van de Grote Markt. De campus ligt in een van de mooiste groene zones van Brussel, handig be­reikbaar met de wagen en het openbaar vervoer en met voldoende parkeergelegenheid. Dankzij de aanwezigheid van zowel hogeschool- als universiteitsstudenten is het een levendige cam­pus met een studentendorp en een eigen campusleven.

Voor de ler­aren-in-spe is de ligging interessant door de aanwezigheid van een nieuwe basisschool. Voor studenten LO-BR zijn er op de campus sportfaciliteiten aanwezig. Ook bij Basic Fit kan je als student gebruik maken van de infrastructuur. Hiervoor zijn trouwens voordelige studententarieven opgesteld.

Infodagen

Heb je nog wat vragen? Kom je graag eens kijken hoe het er aan toegaat op onze school? Ben je benieuwd naar de docenten? Kom dan langs op onze laatste infodag:
2 september

Twijfel je niet meer? Breng dan je diploma of getuigschrift mee en schrijf je meteen in!

Meer info vind je hier

Navorming

Bezoek ook eens leraarxl.be, de webpagina waar je het navormingsaanbod vindt van de Erasmushogeschool Brussel en van de Vrije Universiteit Brussel.

Laarbeeklaan 121, 1090 Jette

Contact: 02 472 52 05 - studentensecretariaat.edu@ehb.be

• Studentensecretariaat: ma 8u-12u | 13u-15u    di 8u-11u | 13u-17u    wo 11u-15u    do 8u–11u | 13u-17u    vrij 10u-12u | 13u-16u
  • Studielandschap en Bibliotheek: klik hier voor de openingsuren