Management, Media & Maatschappij

Welke opleidingen?

Het departement Management, Media & Maatschappij biedt zeven professionele bacheloropleidingen aan

Vanaf september 2017 gaan vier tweejarige graduaatsopleidingen (HBO5) door op campus MMM:

Infodagen & openlesdagen

Infodag

Wil je nagaan of de opleiding die je in gedachten hebt echt jouw ding is? Kom dan naar onze infodag. Dankzij de persoonlijke babbel met onze docenten kom je snel genoeg te weten of de opleiding je op het lijf geschreven is.Onze 3 volgende infodagen gaan door op zaterdag 22 april, zaterdag 24 juni en zaterdag 2 september, telkens van 9u tot 13u.

Openlesdag

Een openlesdag is de ideale moment om met de opleiding kennis te maken. Door enkele lessen mee te volgen, krijg je een beter beeld van de vakken en de sfeer op de campus. De volgende openlesdag gaat door op woensdag 26 april. Inschrijven voor een openlesdag is gratis maar wel verplicht. Voor een volledig overzicht van onze openlesdagen klik hier.

Adres: Campus Bloemenhof, Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel.

Met de auto? Parkeren in de buurt kan in de betalende parkeergarages:

• Q-Park, Nieuwe Graanmarkt 2
  • Parking 58, Bisschopsstraat 17

Met de trein? Onze campus ligt op een kwartiertje wandelen van het Centraal Station, richting de Beurs.

Inschrijvingen

Het tweede semester is volop aan de gang. Wil je jezelf al inschrijven voor volgend academiejaar? Dan kan dit vanaf 24 juni 2017. Kan je niet wachten tot dan? Dan kan je wel al je persoonlijke gegevens online aan ons doorgeven. Zo is de eerste stap van je inschrijving al achter de rug. Dit doe je hier

Voor meer informatie over onze studie- en trajectbegeleiding bij onze 7 opleidingen kan je één van de begeleiders contacteren:

Contacteer Hilde Hendrickx, via hilde.hendrickx@ehb.be voor de opleiding:

Contacteer Martine Saenen via martine.saenen@ehb.be voor de opleidingen

Contacteer Lucie De Meyst via lucie.de.meyst@ehb.be voor de opleiding Sociaal Werk

Contacteer Veerle Van Gijsegem via veerle.van.gijsegem@ehb.be voor de opleiding SW voor volwassenen (BSV)

In 't kort

In het bruisende centrum van toeristische bezienswaardigheden en een concentratie van internationale hotels vinden de bacheloropleidingen in Toerisme- & Recreatiemanagement en Hotelmanagement uiteraard ideale aanknopingspunten om studenten in contact te brengen met hun toekomstige beroepssector. Bovendien is Brussel ook het centrum van nationale en internationale communicatienetwerken, mediahuizen, Public Relations- en reclamebureaus. Vandaar dat we ook een geprivilegieerd oefenplatform zijn voor de studenten van de opleidingen Communicatiemanagement en Journalistiek. Nergens in het land is de nood aan gekwalificeerde bachelors Office Management zo groot als in de hoofdstad, dus ook die opleiding maakt optimaal gebruik van haar ligging.

Verder vertegenwoordigt Brussel een zeer gevarieerd sociaal en cultureel weefsel. Een opleiding Sociaal Werk, met afstudeerrichtingen in Maatschappelijk Werk, Sociaal-juridische Dienstverlening of Sociaal-Cultureel Werk kan zich geen betere biotoop inbeelden.

De nieuwste opleiding (sinds 2014-2015)  is Idea & Innovation Management, de studie voor de innovatieprofessionals van morgen.

De campus zelf wordt gekenmerkt door licht en ruimte, mede door het mooie dak­restaurant, waar men rondom een zicht over heel Brussel heeft. Het is terecht het paradepaardje van deze campus. Het Bloemenhofplein waaraan deze campus gelegen is, oogt bij­zonder pittoresk en dateert uit de Middeleeuwen (de ‘Zespenningen’straat was vroeger één van de stadspoorten waar tol geïnd werd). Het stadscentrum met winkels, restaurantjes en historische gebouwen ligt op wandelafstand.

Wil je graag je Engels of Frans versterken?

De Erasmushogeschool Brussel biedt je, in samenwerking met het opleidingscentrum SYNTRA Brussel, een intensief taalbad aan gedurende 7 sessies.

Lees meer in onze brochure

Contact:

• tel: 02 213 61 10
  • email: mmm@ehb.be
  • Studentensecretariaat: 8u15 – 12u en 13u – 16u30u. OPGELET! inschrijven kan dagelijks tot 16u
  • Studielandschap (bibliotheek): ma, di, do 8u30 - 17u45; wo, vr 8u30 - 16u30
  • klik hier voor de openingsuren

Bestand: