Welke opleidingen?

Het departement Gezondheidszorg & Landschapsarchtectuur (GL) verzorgt de opleidingen Verpleegkunde, Vroedkunde, Biomedische Laboratoriumtechnologie, Voedings- & Dieet­kunde, Zorgmanagement en Landschaps- & Tuinarchitectuur en is in haar geheel gelegen in Jette. Samen met het UZBrussel en de medische opleidingen van de Vrije Universtiteit Brussel vormt dit departement de Brussels Health Campus.

In 't kort

De campus ligt op 15’ busminuten van de Grote Markt en ligt in een van de mooiste groene zones die Brussel rijk is, handig be­reikbaar met de wagen en het openbaar vervoer. Dankzij de aanwezigheid van zowel hogeschool- als universiteitsstudenten is het een levendige cam­pus met een studentendorp en een eigen campusleven.  De studenten van de zorgopleidingen hebben intensieve contacten met het ziekenhuis, de ‘groene’ opleidingen hebben baat bij de ligging in de tuin van Brussel. Voor de studenten is de ligging extra interessant door de aanwezigheid van de sportfacilitei­ten zowel op de campus zelf als bij Basic Fit, het sportcentrum op de cam­pus. Voor dit sportcentrum werden trouwens voordelige studententarieven opgesteld. In de LINK, de studentensnackbar van de EhB of in het vernieuwde studentenrestaurant van de VUB kunnen studenten terecht voor een maaltijd.

De campus heeft voldoende parkeergelegenheid. De site  wordt gedeeld met het departement Onderwijs & Pedagogie van de EhB.

Laarbeeklaan 121, 1090 Jette

Contact 02 472 52 00 – gl@ehb.be

• Studentensecretariaat: ma, di, wo 7u45–17u00; do 7u45-18u; vrij 7u45-16u
  • Studielandschap en Bibliotheek: ma 8u30-17u00; di 10u00-17u00; wo 08u30-17u45; do 10u00-17u45; vrij 8u30-16u00