Design & Technologie

Welke opleidingen?

Het departement Design & Technologie (DT) verzorgt de opleidingen

In 't kort

De studenten Design & Technologie stude­ren in Anderlecht op de ruime campus aan het kanaal Brussel-Charleroi. De technische laboratoria zijn optimaal uitgerust en ook de com­puterfaciliteiten zijn afgestemd om studies te volgen op het hoogste niveau. Het departement is bovendien erkend als CISCO Certified Net­working Academy. Bovendien beschikt de campus over een fablab (fabrication laboratory) waar de studenten aan de slag kunnen met hoogtechnologische soft- en hardware.

Het studentenrestaurant met versbereide warme en koude maaltijden en een uitgebreide saladbar zorgt voor het innerlijk welzijn van de studenten en per­soneel. Dankzij de herinrichting van de wijk met groenaanplantingen en wan­delstroken langs het kanaal deelt de campus in het nieuwe elan dat deze Brusselse wijk ondergaat. Een groot voetbalveld zorgt voor de groene toets op de campus zelf. De metro (Delacroix), die de hogeschool met het Zuidstation en het centrum van de stad verbindt,  is op wandelafstand gelegen.  Maar ook op de wagen is de campus voorzien dankzij de grote parking voor- en achteraan.

Opleidingswebsite

Infodagen

Wil je nagaan of de opleiding die je in gedachten hebt echt jouw ding is? Kom dan naar onze infodag. Dankzij de persoonlijke babbel met onze docenten kom je snel genoeg te weten of de opleiding je op het lijf geschreven is.Onze 3 volgende infodagen gaan door op zaterdag 22 april, zaterdag 24 juni en zaterdag 2 september, telkens van 9u tot 13u.

Openlesdag

Een openlesdag is de ideale moment om met de opleiding kennis te maken. Door enkele lessen mee te volgen, krijg je een beter beeld van de vakken en de sfeer op de campus. De volgende openlesdag gaat door op woensdag 26 april. Inschrijven voor een openlesdag is gratis maar wel verplicht. Kijk het programma na van de door jou gekozen opleiding, of schrijf je hier meteen in.

Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel (Anderlecht)

Contact: 02 520 18 10 | dt@ehb.be

• Studentensecretariaat: maandag tot vrijdag, van 8.15u tot 12.00u en van 13.00u tot 14.00u. Contact: 02 559 02 55 | dt.secretariaat@ehb.be
  • Bibliotheek: klik hier voor de openingsuren. Contact: 02 559 15 20
  • ICT-dienst: maandag tot donderdag van 8.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 17.00u, vrijdag van 8.30u tot 12.00u. Contact: 02 559 15 31 | dt.ictdienst@ehb.be
  • Fablab Brussels: woensdag van 13.00u tot 21.00u (studenten en publiek), donderdag van 13.00u tot 21.00u (studenten EhB en VUB). Contact: 02 559 15 11

Op de campus bevindt zich eveneens de VUB-opleiding Industrieel Ingenieur (tot 2013 was dit een EhB-opleiding).