U bent hier

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) biedt een verkort programma van haar bachelor Toegepaste Informatica aan via blended learning. Afstandsonderwijs betekent dat je studeert met kant-en-klaar cursus- en oefenmateriaal, een digitale leeromgeving en begeleiding op afstand. Je kan dus met een maximum aan flexibiliteit studeren, op je eigen tempo en zonder gebonden te zijn aan vaste uren en plaatsen.

Uiteraard worden een aantal contactmomenten voorzien waarop je practica kan maken, uitleg krijgt bij de leerstof en oefeningen kan oplossen. Je onderhoudt op die manier bovendien het contact met je docenten en medestudenten. Deze contacten vinden steeds plaats op vrijdag. 

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak of beschik je over werkervaring in bepaalde domeinen, dan kan je in aanmerking komen voor vrijstellingen op basis van EVC (Eerder Verworven Competenties) of EVK (Eerder Verworven Kwalificaties).

Als je het traject succesvol afrondt, ontvang je het bachelordiploma Toegepaste Informatica.

Doelgroep

De bachelor Toegepaste Informatica wordt in afstandsonderwijs enkel aangeboden in verkorte vorm. Je kan de opleiding starten als je beschikt over één van de volgende diploma’s:

  • Graduaat Informatica HOSP of HBO5 (3 jaar) optie Netwerken
  • Graduaat Informatica HOSP of HBO5 (3 jaar) optie Programmeren
  • Professionele bachelor in de toegepaste informatica
  • Master in de toegepaste informatica
  • Master in de industriële Wetenschappen: informatica
  • Master in de ingenieurswetenschappen: computerwetenschappen

Volgde je na het behalen van je diploma nog een relevante opleiding of behaalde je nog een bijkomende kwalificatie of een certificaat (bv. CCNA)? Of beschik je over werkervaring in bepaalde domeinen? Dan kan je in aanmerking komen voor extra vrijstellingen op basis van EVC (Eerder Verworven Competenties) of EVK (Eerder Verworven Kwalificaties). Meer informatie
hierover vind je op www.ehb.be/evcevk. Heb je al een bachelordiploma Toegepaste Informatica, maar een andere specialisatie, dan krijg je een vrijstelling voor de algemene vakken.

Praktische informatie

Afstandsonderwijs impliceert uiteraard een doorgedreven vorm van zelfstudie en zelfdiscipline. Je wordt hierbij begeleid via de elektronische leeromgeving (elektronisch lesmateriaal, oefeningen, leerpaden, fora, chatsessies, online testen, enz.) en via e-mail. Een tiental keer per academiejaar voorziet het departement contactmomenten.

Het verkort programma van de bachelor Toegepaste Informatica in afstandsonderwijs start de laatste week van september 20156 en loopt tot eind juni 2017. Tussentijds heb je semestriële examens die je aflegt op de hogeschool.

Per semester wordt er een startdag georganiseerd. Je krijgt er alle informatie over de aanpak en van elk opleidingsonderdeel wordt een eerste contactmoment georganiseerd. 

Traject

Het opleidingstraject bestaat uit een aantal opleidingsonderdelen die gegroepeerd zijn in 6 leerlijnen en een specialisatie. Je doorloopt het programma in drie deeltrajecten (jaren), elk goed voor ongeveer 30 studiepunten. Wil je de opleiding liever over twee of vier academiejaren spreiden, dan kan dat in overleg met de trajectbegeleider.

Aan de hand van de studietrajectkaarten kunnen studenten met een vooropleiding HBO Programmeren of HBO Netwerken alvast de verschillende programma's bekijken. 

Voor gedetailleerde informatie over de verschillende opleidingsonderdelen, kan je de ECTS-fiches raadplegen via www.ehb.be/ectsinfo.

Inschrijvingsgeld

Voor deze opleiding gelden de normale studiegelden die je kan terugvinden op www.ehb.be/studiegelden.

Locatie

De contactmomenten vinden plaats aan de Erasmushogeschool Brussel, campus Nijverheidskaai, Nijverheidskaai 170 in 1070 Brussel.

Meer informatie

Surf naar www.ehb.be/design-en-technologie of neem contact op met het departement Design & Technologie, via dt@ehb.be of 02/520 18 10. Je kan ook langskomen op onze infodagen voor een babbel met studenten en docenten.