Wens je je loopbaan een nieuwe wending te geven?

Doelgroep

Zowel met als zonder diploma hoger onderwijs kan je starten met het werktraject PJK.

Kindbegeleiders met een diploma van het zevende jaar kinderverzorging of via CVO met minstens vijf jaar ervaring in de brede sector van de kinderopvang kunnen de opleiding starten.

Indien je niet beschikt over een diploma hoger onderwijs kan je in het traject ‘werken en studeren’ toch studieduurverkorting krijgen. Via het indienen van een dossier Eerder Verworven Competenties (EVC) Je dossier bepaalt de beslissing. Meer informatie over EVC en EVK vind je op www.ehb.be/evcevk.

Beschik je al over een Bachelordiploma binnen het studiegebied sociaal agogisch werk, onderwijs of psychologie en heb je ervaring in het werken met kinderen dan kan je een voor een (verkort) werktraject inschrijven.

Traject

De opleiding bachelor Pedagogie van het jonge kind voor de reguliere student - de dagstudent zonder vrijstellingen en studieduurvermindering - duurt drie jaar en telt 180 studiepunten. In het ‘werk en studeertraject’ zal het traject minimaal 90 studiepunten bedragen en twee jaar duren. Je persoonlijk traject bepaalt het aantal studiepunten en de duur van de opleiding.

Praktische organisatie

De lessen hebben plaats op maandagnamiddag en donderdagnamiddag telkens van 13 tot 19 uur.

Naast de lesmomenten voer je een aantal opdrachten uit. Sommige leerinhouden verwerf je via zelfstudie. De begeleiding gebeurt via het digitaal leerplatform.

De stages en praktijkopdrachten kan je aanvankelijk uitvoeren in je eigen werkcontext. Minsten één stageperiode zal je buiten je vertrouwde omgeving lopen. Ook willen we dat je de Brusselse context leert kennen en zal je - als je niet in Brussel werkt - ook in Brussel een stage lopen. Hoe deze stages worden verdeeld, wordt bepaald in overleg met de stagecoördinator.

Diploma

Als je het traject succesvol afrondt, ontvang je een bachelordiploma Pedagogie van het jonge kind en kan je aan de slag als pedagogisch coach of pedagogisch ondersteuner.

Inschrijvingsgeld

Voor deze opleiding gelden de normale studiegelden die je kan terugvinden op www.ehb.be/studiegelden.

Als werkstudent loont het zeker de moeite om na te gaan of je gebruik kan maken van opleidingscheques van de Vlaamse Gemeenschap. Afhankelijk van je loon en gezinssituatie kan je ook rekenen op een studiefinanciering van de Vlaamse Gemeenschap. Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan contact op met Stuvo, de studentenvoorzieningen van de Erasmushogeschool Brussel. Check ook of je een beroep kan doen op educatief verlof of onthaal- en vormingsverlof.

Informeer je bij je werkgever ook of je een deel van je opleiding kan betalen met de kmo-portefeuille van de Vlaamse Overheid (www.kmo-portefeuille.be (externe link)). Deze maatregel geeft jaarlijks tot 15.000 euro subsidie aan ondernemingen die investeren in opleiding en advies.

Locatie

Alle lessen vinden plaats op de Campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel aan de Laarbeeklaan 121 in 1090 Jette, vlakbij het UZ Brussel.

Contact

Interesse? Kom zeker langs op een van onze infodagen of neem contact op met Geert De Raedemaeker, opleidingshoofd van de ba Pedagogie van het jonge kind, via geert.de.raedemaeker@ehb.be. Je kan hem ook bereiken op 02/472 52 00.

Meer informatie kan je terugvinden op de opleidingspagina.