U bent hier

Doelgroep

Je schrijft je in voor een verkort modeltraject van 60 studiepunten. Dit is in principe een éénjarig traject, maar het valt makkelijk te spreiden over verscheidene jaren. De opbouw bestaat uit modules waarin telkens een “beroepstaak” centraal staat. Dit laat flexibiliteit toe en maakt dat we heel praktijkgericht werken. Wil je meteen ook je attest Rooms-katholieke godsdienst halen, dan kan door er 9 studiepunten extra bij te nemen.  

Heb je een bachelordiploma in Kleuteronderwijs, Secundair Onderwijs of een master/bachelor met een specifieke lerarenopleiding, dan kan je meteen starten.

Heb je geen lerarenopleiding gevolgd, dan bestaan er andere mogelijkheden:
- Je bent in bezit van een bachelor/master en je kan heel wat leservaring voorleggen: Eventueel kom je in aanmerking om vrijstellingen te krijgen op basis van je “Eerder Verworven Competenties” (EVC).
- Je bent in bezit van een bachelor/master, zonder leservaring. Dan helpen we je graag met een voortraject bij onze partners binnen EDUXL. Zij bieden een specifieke lerarenopleiding aan.

Praktische organisatie

Onze opleiding kan in 1 jaar beëindigd worden: je volgt dan het modeltraject. Maar je kan er ook voor kiezen om je opleiding te spreiden over verschillende jaren.

Indien je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden tot het verkort traject overloopt de coördinator met jou het opleidingsprogramma. Je krijgt de kans al je vragen te stellen en we stippelen samen een traject uit dat afgestemd is op jouw organisatorische mogelijkheden. We houden rekening met de combinatie van werken en studeren, een gezin,...

Denk rustig na over de samenstelling en het tijdspad van je traject. Op hoeveel tijd wil je de opleiding afronden? Geef jezelf ook wat krediet... Mogelijk zal je een tijdspad in gedachten hebben, maar merk je gaandeweg de opleiding dat je het programma toch beter wat zou spreiden.

We geven les op woensdag van 14u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 13u. Tijdens de herfst- en krokusvakantie organiseren we colleges gedurende de dag.