De natuur als het kan, de techniek als het moet.

Het mooiste beroep ter wereld! Wil jij kersverse ouders of ouders in spe begeleiden? Heb jij een stevige dosis verantwoordelijkheidszin? Van kinderwens over zwangerschap en bevalling tot een ferme baby, als vroedvrouw informeer en begeleid jij vrouwen (en hun partner). Je dient daarnaast ook heel wat zorgen toe aan de moeder en de pasgeboren baby. Je bent steun en toeverlaat in één van de meeste intense periodes in hun leven!

Je doet dit niet alleen want je werkt in een multidisciplinair team waarin gynaecoloog, pediater, anesthesist, kinesist als vroedvrouw hun specifieke taken vervullen.

Vroedkunde aan de EhB is een uitstekende keuze. De lessen worden vanuit een pluralistische visie door experten binnen de vroedkunde gebracht. De docenten staan dicht bij onze studenten en zorgen voor intensieve begeleiding. Vaardigheden leren we in kleine groepjes binnen ons gloednieuw Skills and Perinatal Simulation Center. Op die manier ben je perfect klaargestoomd voor je stages.

Na het eerste jaar kan je naar het buitenland op stage. In het tweede jaar in Europa en in het derde jaar naar Afrika én de rest van de wereld.

Deze opleiding heeft een kwaliteitsgarantie, wat we daarmee bedoelen lees je hier.