Van vakantiedromer tot professioneel vakantiemaker

Heb je een open blik op de wereld en vind je het fijn om mensen te helpen en dingen te plannen? Dan is ons werkveld jouw habitat. Welkom in de toeristisch-recreatieve sector!

Met het diploma van professionele bachelor Toerisme- en Recreatiemanagement sta je sterk in zowel de toeristische als de vrijetijdsmarkt. Wij hebben mensen nodig die klantvriendelijk, creatief, ondernemend en/of kritisch zijn. Waar je interesse ook ligt en wat je talent ook is, in onze sector vind je een job naar je hard.

Bij ons

• leer je communiceren in verschillende talen

• krijg je ruim de kans om ervaring op te doen in het buitenland

• laten we je proeven van het bruisende stadsleven

• studeer je samen met studenten uit verschillende landen en culturen

• dagen we je uit om jezelf te ontplooien

Aan het einde van je studie hebben de toeristische wereld en de vrijetijdssector veel minder geheimen voor jou. Met dit diploma op zak kan je een origineel reis- en vrijetijdsaanbod creëren en verkopen, concepten ontwikkelen die inspelen op de nieuwste trends en kritisch reflecteren over reizen en vrije tijd vandaag en in de toekomst.

Waarom Toerisme- & Recreatiemanagement studeren aan EhB?

Bij ons krijg je de perfecte opleiding om je carrière voor te bereiden. Je studeert in het hart van Europa en komt dagelijks in contact met de ziel van een toeristische wereldstad. Hippe shops, tophotels en resto's, musea en bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van de campus. Onze habitat is trendy en internationaal. De bacheloropleiding Toerisme- & Recreatiemanagement is socio-economisch georiënteerd, je leert hoe je dromen en verwachtingen (economisch) haalbaar ontwikkelt en aanbiedt.

Tijdens je studies krijg je de kans om zowel in het binnen- als het buitenland ervaring op te doen en contacten te leggen met toeristische en vrijetijdsorganisaties die je aanspreken. Je leert naast de theorie ook de praktijk. Je maakt kennis met vraag en aanbod en je bestudeert zowel de economische als de ecologische aspecten van toerisme en vrije tijd.

Studenten aan het woord

Ali Sahbaz, eerstejaarsstudent Toerisme- & Recreatiemanagement.

Ines Maelfait, derdejaarsstudente Toerisme- & Recreatiemanagement, loopt stage bij reiskantoor Joker in Brussel.

Dana Vierendeel, derdejaarsstudente Toerisme- & Recreatiemanagement, loopt stage bij de Bardijnen in Halle (promotie van erfgoed).