U bent hier

Wat kan ik worden?

Als professionele Bachelor in de Toegepaste informatica wacht je een breed spectrum aan jobs met een rijke taakinhoud: netwerk- of systeembeheerder, webmaster, projectleider, web- of mobiele applicatieontwikkelaar, software architect, ... De hedendaagse informaticus is bovendien een dynamische persoonlijkheid, een teamplayer die even veel overlegt met zijn collega’s als aan zijn computer zit, en over communicatieve en commerciële vaardigheden beschikt. Over het vinden van de juiste job hoef je je alvast geen zorgen te maken. Informaticus (of digital expert) is een knelpuntberoep met duizenden vacatures die nauwelijks ingevuld raken. Je zal dus zeer gegeerd zijn op de arbeidsmarkt.

Career Launch

Jaarlijks organiseert het departement een career launch waarbij studenten in contact komen met het werkveld. De doelgroep van de beurs zijn zowel 2dejaars en 3dejaars als alumni. Enerzijds richten we ons op de tweedejaarsstudenten die op zoek zijn naar een stageplaats en/of een samenwerking in het kader van hun final work. Anderzijds bieden we de laatstejaarsstudenten en alumni hulp bij het zoeken naar een (eerste) job. 

Het doel is eenvoudig: werkgevers in contact brengen met jonge talentvolle creatieve ondernemers en digitale experten. Daarnaast krijgen de studenten allerhande informatie omtrent de overstap van student naar werknemer.

Vervolgtraject 

Kan je het studentenleven niet opgeven en wil je je na het afstuderen verder specialiseren? Dan kan dat via één van onze postgraduaten of – in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel – door het volgen van een schakelprogramma, gevolgd door een masteropleiding.