Sociaal werker vanaf de eerste dag

Je studeert voor maatschappelijk assistent omdat je met mensen wil werken, omdat je sociaalvoelend en contactvaardig bent, en je bereid bent je te engageren om anderen te helpen. Je bent op de hoogte van wat er zich afspeelt in onze maatschappij, en je kunt de nodige professionaliteit en inlevingsvermogen aan de dag leggen om in allerhande probleemsituaties op te treden.

Onze Professionele Bachelor Sociaal Werk vormt je tot een maatschappelijk assistent die de uitdagingen van onze maatschappij in de 21e eeuw aankan. Tijdens je opleiding tot maatschappelijk werker, kan je kiezen voor drie afstudeerrichtingen: maatschappelijk werk, sociaal-cultureel werk en maatschappelijke advisering (ook bekend onder de naam 'sociaal-juridische dienstverlening').

Een sociaal werker is iemand die zich nuttig wilt inzetten voor de maatschappij om bepaalde groepen van mensen te helpen. Het is iemand die beschikt over enige vorm van mensenkennis , en die leerrijke ervaringen heeft opgedaan die hij of zij gebruikt in het werkveld. Sociaal werkers zijn niet bang om een gesprek of discussie aan te gaan met anderen. Als sociaal werker kom je uit voor je mening en daarnaast respecteer je andermans meningen en kijk je met een kritische blik naar de buitenwereld. Sociaal werkers doen hun job zeer graag en zijn daarom ook gemotiveerd. Het is geen nine-to-five job, want je neemt je werk mee naar huis. Daarom is het ook belangrijk dat je als sociaal werker psychologisch en mentaal sterk staat.

Waarom Sociaal Werk studeren aan de Erasmushogeschool Brussel?

Je studeert voor maatschappelijk assistent omdat je met mensen wilt werken, omdat je sociaalvoelend en contactvaardig bent en vooral omdat je bereid bent om anderen te helpen. Studeren aan de Erasmushogeschool betekent dat je kiest voor een praktijkopleiding. Bij ons ben je sociaal werker vanaf de eerste dag. Je krijgt niet alleen les, maar via trainingen, oefeningen, groepsopdrachten, bezoeken en uiteraard de stage leren we je niet alleen in theorie maar vooral in de praktijk een beroep aan.

We zijn een kleinschalige opleiding. Geen uitpuilende aula's, maar vaak les in relatief kleine groepen. De docenten kennen de studenten en via een aantal vakken word je persoonlijk opgevolgd. Natuurlijk moet je het zelf waarmaken, maar er is raad en begeleiding wanneer je het zou willen. Mensen verschillen van elkaar. Sommige studenten voelen zich het best met hun neus in de boeken, anderen willen organiseren of heel creatief aan de slag gaan. Er zijn verscheidene manieren om slim te zijn. Daarom bieden we ook een opleiding aan die zo divers mogelijk is. Waar studenten met verscheidene leerstijlen hun gading in kunnen vinden. Misschien word jij één van hen?

Deze opleiding heeft een kwaliteitsgarantie, wat we daarmee bedoelen lees je hier.

Studenten aan het Woord

Lana Mus, studente Sociaal Werk, afstudeerrichting Maatschappelijk Werk

Jan De Kegel, student Sociaal Werk, afstudeerrichting Maatschappelijke Advisering (ook bekend als 'Sociaal-Juridische Dienstverlening')

Sara Hachimi Idrissi, studente Sociaal Werk, afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk

Taalbad MMM

Wil je graag je Engels of Frans versterken?

De Erasmushogeschool Brussel biedt je, in samenwerking met het opleidingscentrum SYNTRA Brussel, een intensief taalbad aan gedurende 7 sessies.

Lees meer in onze brochure