Klaar voor het hoogste niveau?

De opleiding Musical van het Koninklijk Conservatorium Brussel is uniek in Vlaanderen. De hoofdbestanddelen worden gevormd door een doorgedreven professionele training in zang, spel en dans. Musical wordt daarom soms wel eens de triatlon van de podiumkunsten genoemd.

De opleiding wordt omwille van de veelheid aan te verwerven disciplines gespreid over een studietraject van vier jaar. In de eerste twee jaar van de opleiding staan een intensieve, op het individu gerichte, zang- en danstraining en zeer uiteenlopende speloefeningen op het programma. In drie trimestriële projecten werk je aan drie toonmomenten. Je begint met improvisaties en eenvoudige dialogen, dan komt er zang en dans bij. Je werkt met klassieke en moderne teksten en verdiept je in chanson. In een keuzevak kun je één van de drie pijlers nog verder uitdiepen. Moderne en klassieke dans krijg je bij aanvang in overeenstemming met je niveau. Aan het eind van de opleiding moet je slagen voor het hoogste niveau.

Op de planken

In de laatste twee jaar blijf je de drie disciplines intensief trainen. Je brengt ze in de praktijk door samen met je medestudenten een ensemble te vormen dat onder leiding van verschillende regisseurs uit binnen- en buitenland zes zeer gevarieerde openbare producties maakt. Zo brachten de musicalstudenten onlangs de voorstellingen ‘The Hired
Man’ en ‘Smash him and bash him’. Tijdens het derde en het vierde jaar wordt er telkens een stage georganiseerd, waarbij je kunt deelnemen aan een professionele productie. In het laatste jaar van je studie maak je ook een eigen productie, samen met je studiegenoten. Uiteraard begeleiden we je daarbij. Daarnaast bereiden we je individueel voor op audities.
Het succes van onze afgestudeerden, onder meer in Frankrijk, Nederland en Duitsland, bewijst dat de opleiding van uitstekende kwaliteit is. De meeste docenten staan trouwens zelf nog in de beroepspraktijk.

Deze opleiding heeft een kwaliteitsgarantie, wat we daarmee bedoelen lees je hier.