U bent hier

Wat kan ik worden?

De multimediasector is een dynamische sector waarin creativiteit en innovatie sterk gewaardeerd worden. De ontwerp-, ontwikkelings- en innovatievaardigheden die je in deze opleiding aanleert zijn dan ook belangrijke troeven die je naar een boeiende loopbaan kunnen leiden.
Specifieke beroepen waarin je je na deze opleiding kan specialiseren zijn: webdesigner, webdeveloper, app developer, user experience designer, information architect, interaction designer, ontwikkelaar van interactieve installaties, datavisualisatie-ontwikkelaar, motion designer, projectmanager, communicatiemedewerker, usability engineer, multimedia- en communicatieconsultant, enz.

Je kan aan de slag bij web en app agencies, uitgeverijen, media- en telecombedrijven, softwareontwikkelaars, reclame- of communicatiebureaus, productiehuizen, omroepen, onderzoeksinstellingen, alsook overheden en talloze ondernemingen die hun digitale communicatie zelf beheren.

Ga ik snel werk vinden?

Multimediatoepassingen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, en hun gebruik neemt nog steeds toe. Er is dan ook veel vraag naar mensen die zulke toepassingen kunnen ontwikkelen.
Meer dan de helft van alle openstaande vacatures bij de VDAB waarbij een diploma Multimedia & Communicatietechnologie wordt gevraagd, situeren zich in Brussel en Vlaams-Brabant. Actiris registreerde de multimediaspecialist als een knelpuntberoep. Dit diploma biedt dus regionale werkzekerheid.

Maar, je kan je ook internationaal ontplooien. Je kan met jouw vaardigheden overal terecht en als je ondernemingsgezind bent kan je relatief eenvoudig een internationale markt aanspreken met jouw innovatief multimediaproduct.

Career Launch

Jaarlijks organiseert het departement een career launch waarbij studenten in contact komen met het werkveld. De doelgroep van de beurs zijn zowel 2dejaars en 3dejaars als alumni. Enerzijds richten we ons op de tweedejaarsstudenten die op zoek zijn naar een stageplaats en/of een samenwerking in het kader van hun final work. Anderzijds bieden we de laatstejaarsstudenten en alumni hulp bij het zoeken naar een (eerste) job.

Het doel is eenvoudig: werkgevers in contact brengen met jonge talentvolle creatieve ondernemers en digitale experten. Daarnaast krijgen de studenten allerhande informatie omtrent de overstap van student naar werknemer.

En wat zeggen de bedrijven?

In de reeks Multec @Work probeert een groep Multec-studenten een concreet antwoord te vinden op de vraag "Wat kan je met een Multec-diploma allemaal doen?". Hiervoor bezoeken ze verschillende bedrijven waarin je met een Multec-diploma aan de slag kan gaan. In ware Jambers-stijl proberen ze daar antwoorden te krijgen op de vragen "Wie zijn ze,""Wat doen ze?" en "Welke skills uit de Multec-opleiding zijn hiervoor nodig?"

Klik op het logo van het bedrijf om de videoclip te bekijken: