U bent hier

Vanaf het academiejaar 2017-2018 kan je je inschrijven in onze vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die inzet op tweetaligheid.

Om dit te realiseren, werken de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) nauw samen. Tijdens de bacheloropleiding komen beide talen sterk aan bod. Door gemeenschappelijke activiteiten leren jullie elkaar, elkaars taal en cultuur beter kennen.

Laat je onderdompelen in een heus Nederlandstalig en Franstalig taal- en cultuurbad via theatervoorstellingen, lezingen, CLIL-stages (Content and Language Integrated Learning) en diverse boeiende projecten. Zo word je perfect voorbereid op de grootstedelijke Brusselse, meertalige en diverse context.

Na de bacheloropleiding aan EhB kan je ervoor kiezen om aansluitend een verkort traject van 1 jaar te volgen bij het HEFF om daar het vereiste niveau Frans te bereiken, zodat je ook aan de slag kan gaan in de Franstalige Gemeenschap. Aan het einde van dit bijkomend traject kom je dus met twee diploma’s en oneindig veel potentieel op de arbeidsmarkt! Job verzekerd, want de vraag naar leraren die beide landstalen goed beheersen is groot ... in Brussel én daarbuiten. Deze keuze hoef je uiteraard nog niet bij de aanvang van je bachelor te maken.

  • Wil je graag lesgeven in een Brusselse meertalige en multiculturele context?
  • Wil je graag mee de uitdagende samenleving van morgen vormgeven?
  • Ben je een enthousiast iemand met durf en draag je talenkennis hoog in het vaandel? 
  • Wil je graag twee diploma’s op zak hebben, erkend door zowel de Vlaamse als de Franse Gemeenschap?
  • Wil je graag je kansen op werk aanzienlijk verhogen?

Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

 

 

Wil je weten wat de pers schrijft over de tweetalige lerarenopleiding?

Of ben je benieuwd naar ons event van 12 mei waarbij onze studenten hun collega's van HEFF leerden kennen?