JOURNALIST ben/studeer je IN BRUSSEL. Waar anders?

Het einddoel van de Professionele Bachelor Journalistiek is duidelijk: vakbekwame en flexibel inzetbare journalisten op de arbeidsmarkt brengen. Lijkt dat iets voor jou? Lees dan vooral verder... In een steeds complexere samenleving spelen de media meer dan ooit een cruciale rol. Radio, televisie, dagbladen en magazines, maar ook nieuwe, multimediale informatiekanalen beperken zich al lang niet meer tot berichtgeving. Het worden actieve factoren die mee het wereldgebeuren bepalen. In die crossmediale omgeving vervult de journalist een sleutelrol. Het vernieuwde vakkenpakket houdt rekening met maatschappelijke en professionele evoluties.

Wat maakt deze opleiding anders?

Onze opleiding sluit nauw aan bij het beroepsprofiel van de journalist-redacteur, en wordt in overleg met de sector voortdurend bijgestuurd. Het vernieuwde takenpakket houdt rekening met maatschappelijke en professionele evoluties. Verder maken we gretig gebruik van dynamische werkvormen, 'actief' leren met probleemgestuurd onderwijs (PGO), stages en integrale projecten, vaak in samenwerking met het journalistieke werkveld. Bekijk ook eens www.erasmix.be, de multimediaomgeving die gemaakt wordt door de student.

Naar aanleiding van haar accredidatie in november 2014, spraken we met opleidingshoofd Patrick Pelgrims. Hij legt uitgebreid uit waarom de opleiding het zo goed doet. Lees het artikel hier.

Deze opleiding heeft een kwaliteitsgarantie, wat we daarmee bedoelen lees je hier.

bestand:

Taalbad MMM

Wil je graag je Engels of Frans versterken?

De Erasmushogeschool Brussel biedt je, in samenwerking met het opleidingscentrum SYNTRA Brussel, een intensief taalbad aan gedurende 7 sessies.

Lees meer in onze brochure