U bent hier

Voel je je aangesproken door de wonderen van de biomedische wereld?

Lijkt het speurwerk in een laboratorium jou een uitdaging? Dan is de professionele Bacheloropleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie een uitstekende keuze.
De gezondheidszorg is een boeiende sector in uitbreiding. De spectaculaire evolutie in de moleculaire biologie en DNA-technologie stuwt het wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde, de farmacie, de biotechnologie en de forensische wereld vooruit. Het zorgt ook voor meer technologische vooruitgang in de klinische biologie, in de productie van farmaceutische specialiteiten en in de bio-industrie. Kiezen voor deze fascinerende studie is kiezen voor werkzekerheid. Laboratoriumtechnoloog is een knelpuntberoep!

Onze missie

Opleiden van laboprofessionals in de biomedische wereld van nu en morgen
De opleiding biomedische laboratoriumtechnologie van de Erasmushogeschool Brussel vormt deskundigen met een brede biomedisch-wetenschappelijke kennis en met gedegen labovaardigheden zodat ze kunnen omgaan met een voortdurend en snel veranderende biomedische wereld. Een gedreven docententeam coacht en stimuleert hen tot (zelf)kritische professionals die technisch-wetenschappelijke activiteiten uitoefenen in een medisch of een farmaceutisch, biologisch laboratorium.