HBO5 is de afkorting van ‘Hoger Beroepsonderwijs niveau 5’, het professioneel gerichte opleidingsniveau dat zich tussen het secundair en de professionele bachelor in bevindt. Het leidt tot een graduaatsdiploma. Internationaal is het diploma erkend als een 'Associate Degree'. Als je meer wilt weten i.v.m. HBO5, dan lees je er hier alles over.

Dit zijn de opleidingen van HBO5 Erasmus

Opleidingen in dagonderwijs richten zich op voltijdse studenten of op werkzoekenden. Opleidingen in avond- en of afstandsonderwijs richten zich op studenten die werken en studeren combineren. Een combinatie van modules in dag- en avondonderwijs is ook mogelijk in een traject op maat.

Opleidingen in Brussel (Anderlecht) met partner  CVO COOVI. Wil je graag proeven van een les in één van onderstaande opleidingen?

Opleidingen in Leuven (Heverlee) met partner CVO Volt

Opleiding in Mechelen en Brussel (Jette) met partner Busleyden Atheneum (Paramedisch Instituut).

Wil je verder studeren?

Indien je een graduaatdiploma (HBO5) in een CVO hebt behaald, kan je door het volgen van een aanvullingstraject een aansluitende bachelor behalen. Voor meer info over de verschillende mogelijkheden, kijk naar deze aanvullingstrajecten.