Openbaar vervoer? Fiets?

In Brussel zijn er verschillende vervoermogelijkheden waardoor het echt heel makkelijk wordt  om je te verplaatsen door Brussel. Nergens in België is het mobiliteitsnet zo uitgebreid als in Brussel.

Openbaar vervoer

MIVB

De MIVB is het grootste openbaar vervoersnetwerk in Brussel. Indien je jonger bent dan 25 jaar is een MIVB-schoolabonnement de goedkoopste formule. Voor €50 kan je je 12 maanden onbeperkt verplaatsen met metro, tram en bus in Brussel en zijn deelgemeenten. Bij je inschrijving ontvang je een attest om een schoolabonnement aan te kopen. Meer informatie, zie de website.

Daarnaast heb je het MTB-schoolabonnement, waarmee je niet alleen gebruik kunt maken van het hele MIVB-net maar ook de Brusselse stadsnetten van De Lijn, TEC en de NMBS.

Indien je ouder bent dan 25jaar kom je niet in aanmerking voor de studentenkorting!

NMBS

Kom je dagelijks met de trein naar de campus en ben je jonger dan 26 jaar? Dan voorziet de NMBS een schooltreinkaart als goedkoopste formule. Je kiest de reisweg en een geldigheidsperiode (1 maand, 3 maanden of 12 maanden), waarna je binnen de geldigheidsperiode van je treinkaart zo vaak als je wenst op die reisweg mag reizen.

Indien je kotstudent bent of slechts enkele keren per week naar de campus reist, is de campuskaart een ideale formule. De prijs is afhankelijk van de afgelegde afstand. Met deze kaart kan je 5 keer dezelfde heen- en terugreis afleggen tussen twee Belgische stations binnen een periode van 49 kalenderdagen. Meer informatie kan je terugvinden op de website.

Om een campuskaart of schooltreinkaart te krijgen, moet je met je identiteitskaart en een attest van je onderwijsinstelling naar het treinstation gaan om de moederkaart aan te laten maken.

Ben je 26 jaar of ouder? Dan betaal je de reguliere tarieven van de NMBS en is er geen studentenkorting meer mogelijk. Raadpleeg dan de website www.nmbs.be om het voor jou goedkoopste tarief te zoeken.

DE LIJN

Indien je regelmatig met de bus of de tram rijdt en jonger bent dan 25 jaar kan je gebruik maken van de Buzzy Pazz. Deze pas geeft recht op onbeperkt reizen in heel Vlaanderen. De geldigheidsperiode kan je zelf bepalen (1 maand, 3 maanden, 12 maanden).

Ben je ouder dan 24 jaar en neem je regelmatig de bus? Dan is de Omnipas de goedkoopste formule. Als je slechts af en toe gebruikt maakt van de lijn, koop je best een lijnkaartje of een 10-rittenkaart.

Meer info op www.delijn.be of www.buzzy.be.

Fietsen

Brik Bike

Wil je graag een fiets 24/7 binnen handbereik, dan kan je een studentenfiets huren voor 70euro per academiejaar en 45euro per semester, inclusief onderhoud en slot. Reserveer je fiets zo snel mogelijk via de website van Br(ik, want op is op!

Op elke campus van de Erasmushogeschool Brussel kan je daarnaast een Br(ik bike tool & repair kit terugvinden om je fiets zelf te herstellen.

Villo!

Geen nood aan een eigen fiets in Brussel? Met een Villo! Abonnement kan je een fiets ‘huren’ in een van de 180 fietsstations verspreid over de stad. Met de Br(ik Bike Manual kan je je momenteel op onze unieke Villo!-actie inschrijven en dan rij jij zes maanden gratis van Villo!-station naar –station. Een jaarabonnement van Villo! kost € 32, maar met de Villo!-actie van Br(ik fiets je voor slechts € 16.

Meer informatie over gratis Villo vind je op de Brik website