U bent hier

Onze Labs voor studenten en externen

De Erasmushogeschool telt verschillende labo's waarin onze studenten nuttige praktijkervaring  opdoen. De meeste van deze Labs openen echter ook de deuren voor externe geïnteresseerden. Voor particulieren, KMO's en zelfs scholen is dat een prachtige manier om gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken en apparaten. Onderstaand overzicht geeft je de links voor de praktische regelingen en openingsuren. 

Lees hier het uitgebreide artikel in het EhB!magazine van winter 2016.

Design & Technologie 

  • Open FabLab Brussels: een multidisciplinair en multifunctioneel labo met een resem software- en hardwaretools en een arsenaal aan hoogtechnologische machines zoals lasercutters, 3D-printers, computergestuurde freesmachines en draaibanken 
  • Open MediaLab: een creatief laboratorium met 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een chromakey- en belichtingsinstallatie, HD-videocamera’s en geluidsopnameapparatuur, projectoren, touchscreens en speakers, een testinstallatie voor tablets en smartphones, enz. 
  • Open Device Lab: een breed gamma aan toestellen waarop je je applicatie of website kan testen.
  • Open BusinessLab: om studenten te motiveren ondernemer te worden, werd het Open BusinessLab in het leven geroepen. Je kan er met je praktische vragen terecht bij professionals.

Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur

  • Open BioLab: een labo vol apparatuur en kennis voor iedereen die experimenten wil opzetten in de biowetenschappen
  • Bic Sim: Het Brussels Integrated Care Simulatiecentrum telt vier kamers voor verpleeg- en vroedkundige situaties. Een real-life verloskamer, een ‘ziekenhuiskamer’ die in verschillende settings kan worden gebruikt (van thuiszorg over spoed of intensieve tot woonzorgcentrum) en twee kamers waar studenten samen met docenten kunnen reflecteren op hun handelingen.