U bent hier

Mobile & Wearables

gepubliceerd in:

Erasmushogeschool Brussel en HoGent slaan de handen in elkaar

Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op het hoger onderwijs afkomen, stappen de Erasmushogeschool Brussel en de Hogeschool Gent in een strategische alliantie. Met deze alliantie engageren beide hogescholen zich om op een structurele en verregaande manier samen te werken. Het creëren van opportuniteiten voor studenten en medewerkers is het voornaamste doel, al kan de samenwerking op termijn uitmonden in een fusie.

Honderden bezoekers op EhB voor Dag van de Wetenschap (foto's)

Een maquette van een baroktheater van wel 10 op 8 meter groot, kinderen die hun eigen 3D-bril maken, de oefenpoppen van ons Brussels Integrated Care Simulatiecentrum (BIC Sim) ... EhB nam met maar liefst 14 interactieve en boeiende activiteiten deel aan de Dag van de Wetenschap, die plaatsvond op de EhB-campus Jette.

Het was een geslaagde editie, met honderden bezoekers. Dank aan alle EhB-personeelsleden en studenten die zich hebben ingezet om ons onderzoek open te stellen voor het grote publiek!

 

 

Van baroktheater tot DNA-analyses op de Dag van de Wetenschap

Op zondag 27 november 2016 is ook de Erasmushogeschool Brussel (EhB) van de partij op de Vlaamse Dag van de Wetenschap. Op haar campus in Jette brengt zij onderzoekers en kunstenaars samen die elk vanuit hun eigen expertise gratis doe-activiteiten organiseren voor jong en oud. Bovendien organiseert voedingsspecialist en docent Patrick Mullie een massa-experiment rond gezonde voeding.

EhB-informatiemarkt subsidiekanalen: een succes (foto en filmpje)

Tientallen EhB-docenten en onderzoekers brachten op dinsdag 8 november een bezoek aan het MediaLab (campus Kaai) voor de eerste ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’. Op de infomarkt konden ze informatie sprokkelen over mogelijke subsidiekanalen voor hun onderwijs- of onderzoeksproject.

Waren onder meer aanwezig: EFRO, ESF, Provincie Vlaams-Brabant, Research Executive Agency of the EU en Wetenschapswinkel.

De ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’ was een organisatie van EhB, dienst Onderzoek en Dienstverlening.

Kenniscentrum Mobile & Wearable neemt deel aan de Wetenschapskaravaan van UPV

De Wetenschapskaravaan is een lezingenreeks van UPV, de vormings-vzw onder de koepel van de VUB die educatieve en culturele activiteiten voor volwassenen organiseert. Met de Wetenschapskaravaan bundelt UPV een aantal wetenschappelijke uiteenzettingen voor haar deelnemers. Dit keer staat een bezoek aan campus Kaai op het programma, aan het kenniscentrum Mobile & Wearable.

Onderzoeksproject Programmable Wearables afgerond

Donderdag 20 oktober was er de afsluitende studiedag van het onderzoeksproject 'Programmable Wearables, de intelligente integratie van wearables in leef- en werkomgeving'. De onderzoekers presenteerden de resultaten van dit twee jaar durende onderzoeksproject. Ook het werk van alumnus Pieter-Jan Goeman, die onderzoek deed naar de toekomst van wearables via zijn bachelorproef werd hierin opgenomen.

LED Mobile & Wearable wordt voorgesteld in promoactie LED's

Vlhora  heeft inspanningen gedaan om de LED's, de laagdrempelinge dienstverleningscentra, te promoten.  De Vlaamse hogescholen zorgen met steun van de Vlaamse regering in 2016 namelijk opnieuw voor een laagdrempelige verspreiding van hun kennis op de werkvloer.  Ze staan paraat voor praktische vragen van KMO’s. In een tiental filmpjes komen bedrijven aan het woord die vertellen waarom ze contact opnamen met een hogeschool.

Pagina's