De afgelopen jaren kwam genderondergelijkheid frequent aan bod in de media. Eén op twee leerkrachten in Vlaanderen geeft toe dat meisjes anders worden behandeld dan jongens. Hoe komt dat? Speelgoed, kledij, boeken, films en vele andere factoren in de leefwereld van het kind maken een duidelijk onderscheid. Maar hoe gaan we hiermee om als leerkracht? Hoe zorgen we ervoor dat meisjes, jongens én transgender kinderen een plek vinden in de klas waar ze even niet moeten beantwoorden aan deze verwachtingen?

Deze nascholing combineert theorie, groepsgesprek en praktijk. Er zal worden verduidelijkt wat gender precies betekent en hoe dit een impact heeft op de ontwikkeling van het kind. Er zal worden ingegaan op de eigen ervaring in de klas en studies omtrent de genderpoblematiek. Via knustelactiviteiten, ervaringsgerichte spelletjes en (voor)leesboeken zullen manieren worden aangereikt om gender bepreekbaar te maken in de klas.

• Leraren (lager onderwijs)
  • Leraren in spe (studenten) (lager onderwijs)
  • Directies (lager onderwijs)
  • Lerarenopleiders
  • Pedagogisch adviseurs/begeleiders

Deze nascholing gaat door op donderdag 22 maart 2018 van 13u tot 16u.

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest van deelname.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro. Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Inschrijven doe je hier.