In het secundair, hoger en lager onderwijs wordt soms de dialoog bemoeilijkt of zelfs stopgezet door levensbeschouwelijke verschillen, een gepercipieerde onverzoenbaarheid daarvan met de leerplannen, en de sterke emoties die dat alles oproept. Democratische Dialoog biedt coachingsinterventies en -trajecten op maat van elke groep, die moeten helpen de emoties te bevrijden, informatie te verschaffen, en communicatieve vaardigheden te versterken.

Doelgroep

Secundair, Hoger, en Lager Onderwijs: leraars, lerarenopleidingen, lerarenteams, leerlingen, ouders, directieleden, schoolbesturen…

Programma

Er zijn mogelijkheden tijdens of buiten de schooluren, bvb op woensdagnamiddag. Sommige Dialoogcoaches zijn wegens een voltijdse lesopdracht enkel beschikbaar op woensdagnamiddagen. Contacteer arzu.yentur@ehb.be of eef.cornelissen@ehb.be om praktisch af te spreken.

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest van deelname.

Kostprijs

• €395/Dialoogcoach/halve dag voor secundaire en lagere scholen; €695/Dialoogcoach/halve dag voor hogescholen en scholengroepen
  • Eenmalige interventies: enkel vorming (kennis)
  • Trajecten twee tot drie interventies: competentiecoaching (dialoogvaardigheden)
  • Trajecten vier tot vijf interventies: attitudecoaching (diepgaande ondersteuning)
  • We stellen interlevensbeschouwelijk gemengde duocoaching voorop als geprefereerde methode.
Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Inschrijven kan via de website www.ehb.be/dd