Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

BOZAR realiseert expo Generation Z samen met EhB

Zondag toont BOZAR in de expo ‘Hacktivate the City -  Generation Z’ de resultaten van de Gluon STEAM Labs, waarin jongeren, kunstenaars en technologen samen op een interdisciplinaire zoektocht gaan naar oplossingen voor grootstedelijke uitdagingen. De opleidingen Toegepaste Informatica (Dig-X) en Multimedia & Communicatietechnologie (Multec) van de Erasmushogeschool Brussel werkten mee aan het project dat leidde tot de expo. De taak van hoger onderwijs ligt immers niet enkel in het onderwijs verschaffen, er is ook een maatschappelijke taak.

Maar liefst twee alumni geselecteerd voor de Beste Leraar van Brussel

De Brusselse ketjes krijgen elke dag les van gemotiveerde en dynamische leraren. Lesgeven in het grootstedelijke Brussel vraagt immers om een andere aanpak. Of beter: het vraagt om een andere leraar. Eentje die gemotiveerd en geëngageerd is en die hen de stad leert ontdekken, zowel in het klaslokaal als op de Grote Markt. De beste leraar van Brussel wil nergens anders lesgeven én ziet Brussel als de leerplek bij uitstek!

Trappistenavond

De kwaliteit van onze trappistenbieren verwierf naam en faam over de wereld. En terecht.

Trappistenbier is geen biersoort, maar de benaming van een bier dat gebrouwen wordt door (of onder toezicht van) Cisterciënzers van de Strikte Orde, binnen de muren van de abdij. De opbrengst wordt gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van de abdij.

Spellenavond: Social Inclusion Edition

Of je nu elke maand komt of nieuw bent op onze geweldige spellenavonden, RITCS café en ESN VUB EhB Brussels zullen jullie allemaal verrassen met onze speciale... Social Inclusion editie!

Wat is er anders? Wel, dat is een geheim... shhhh! Maar we kunnen jullie beloven dat het extra uitdagend zal zijn en dat al jullie vaardigheden getest zullen worden, dus, hou je klaar!

Lokale en internationale studenten zijn allebei welkom. Breng je vrienden mee en leer nieuwe mensen kennen op deze unieke spelletjesavond!

Spellenavond: Social Inclusion Edition