gepubliceerd in:

BOZAR realiseert expo Generation Z samen met EhB

Zondag toont BOZAR in de expo ‘Hacktivate the City -  Generation Z’ de resultaten van de Gluon STEAM Labs, waarin jongeren, kunstenaars en technologen samen op een interdisciplinaire zoektocht gaan naar oplossingen voor grootstedelijke uitdagingen. De opleidingen Toegepaste Informatica (Dig-X) en Multimedia & Communicatietechnologie (Multec) van de Erasmushogeschool Brussel werkten mee aan het project dat leidde tot de expo. De taak van hoger onderwijs ligt immers niet enkel in het onderwijs verschaffen, er is ook een maatschappelijke taak.

Zwangerschap in Brussel: 1/3 vrouwen heeft verhoogde kans op complicaties

Zwangere vrouwen die in kansarmoede leven, lopen een hoger risico op complicaties bij zwangerschap en geboorte. In een grootstad als Brussel, waar 30% van de bevolking onder de armoederisicogrens leeft, zit bijna 1 op drie zwangere vrouwen in deze risicozone. Met de studiedag 'Kansarmoede en zwangerschap in Brussel en de rand' op dinsdag 17 oktober wil de Erasmushogeschool Brussel deze problematiek extra belichten.

Abonneer je op de nieuwsbrief van wtnschp.be

"Het nieuwe academiejaar is begonnen en er zit weer heel wat in de pijplijn." Zo start de eerste e-nieuwsbrief van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel, in 't kort wtnschp.be. Via dit centrum brengen we samen met de Vrije Universiteit Brussel wetenschap naar het brede publiek toe. Ons werk past in een wetenschapscommunicatieopdracht van de overheid aan alle universitaire associaties.

Opiniestuk: Migranten dementeren niet (Werelddag Dementie 21/9/2017)

Kijk naar de verschillende activiteiten en programma’s naar aanleiding van september dementie-maand. Migranten met dementie blijken er niet te bestaan. De onzichtbaarheid van dementie bij deze groep wordt ook bevestigd tijdens ons onderzoekswerk naar dementiebeleving en dementiezorg bij ouderen met migratie-achtergrond. Bij het zoeken naar deze ouderen in Brussel contacteerden we een grote groep zorg- en hulpverleners, van verschillende disciplines, zelfstandig of in teamverband, met weinig of veel ervaring.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.