gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Kwaliteitszorg prominent aanwezig op European Quality Assurance Forum

Het European Quality Assurance Forum biedt via haar jaarlijks congres een internationaal platform voor discussie, professionele ontwikkeling en uitwisseling van ervaringen m.b.t. kwaliteitszorg en kwaliteitsborging. Onze dienst Kwaliteitszorg is dit jaar prominent aanwezig via het organiseren van een workshop die zich richt op het verbeteren van inspraak van studenten in de hogescholen en universiteiten.

Sociaal Werk maakt lawaai voor een rechtvaardiger migratiebeleid

De 2dejaars studenten van Sociaal Cultureel Werk kregen afgelopen week de opdracht om een sensibiliseringscampagne rond de migratie-en vluchtelingen problematiek in België uit te werken. Opdrachtgever hierbij was organisatie 11.11.11, die dit thema ook centraal stelt in hun campagnes. Geen gemakkelijke opdracht! En over de problematiek valt zoveel te vertellen. Want niet alles wat we te horen krijgen klopt, en belangrijke feiten worden over het hoofd gezien.

Docent EhB wint prijs voor beste leerboek

Het boek “Introductie tot epidemiologie en biostatistiek” van docent aan de Erasmushogeschool Brussel Patrick Mullie, heeft de prijs gewonnen van beste leerboek uit België en Nederland. Het boek wordt in de bachelor voedings- en dieetkunde gebruikt binnen de leerlijn Wetenschappelijk Onderzoek. De jury bestond uit collega’s van de universiteiten van Gent, Nijmegen, Maastricht en Antwerpen. De officiële uitreiking vindt plaats op de boekenbeurs in Antwerpen op maandag 30/10/2017.