Internationalisering

gepubliceerd in:

Kwaliteitszorg prominent aanwezig op European Quality Assurance Forum

Het European Quality Assurance Forum biedt via haar jaarlijks congres een internationaal platform voor discussie, professionele ontwikkeling en uitwisseling van ervaringen m.b.t. kwaliteitszorg en kwaliteitsborging. Onze dienst Kwaliteitszorg is dit jaar prominent aanwezig via het organiseren van een workshop die zich richt op het verbeteren van inspraak van studenten in de hogescholen en universiteiten.

Kennis delen met collega's uit Litouwen dankzij docentenmobiliteit

Op 13 en 14 november ontvangen we internationaal bezoek. In het kader van docentenmobiliteit delen de diensten Kwaliteitszorg en Strategische planning hun kennis met  collega's van de Klaipeda State University of Applied Sciences (Litouwen). Mevr. Gražina Markvaldienė, algemeen directeur en mevr. Gitana Tauraitė Janušauskienė, hoofd kwaliteitszorg zullen twee dagen lang meelopen en kennis en ervaring uitwisselen m.b.t.

Hoe breng je internationale competenties in het curriculum?

We willen alle studenten aan onze hogeschool wapenen met de nodige internationale en interculturele competenties. Daarom zullen we hen tijdens hun studie al de nodige ervaring en contacten meegeven om later professioneel mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat we onze curricula hier en daar moeten aanpassen. Daarom hebben we op donderdag 26 oktober hebben we het startschot gegeven voor het traject Internationale Competenties in het curriculum

Syrische EhB-student met pakkend verhaal in Terzake

Naar aanleiding van de Belgian Pride van afgelopen zaterdag, bracht het VRT-duidingsprogramma Terzake vrijdag 19 mei een pakkende reportage over onze Syrische incoming student Mahmoud Naffakh. Mahmoud studeert met een Erasmus Mundusbeurs voor een jaar Journalistiek aan EhB. Hij getuigt over zijn onderdrukking als homo en hoe blij hij wel is de vrijheid gevonden te hebben.

Wij zijn uiteraard bijzonder trots op wat hij heeft bereikt en duimen voor hem dat hij snel, en op een veilige manier, zijn familie mag weerzien.

Studente Multimedia & Communicatietechnologie geselecteerd voor prestigieuze stage in Washington

Voor de derde keer op rij is het een student van de Erasmushogeschool Brussel die bij de 12 geselecteerden hoort voor de prestigieuze beurs van de Vlaamse overheid die toegang geeft tot een stage in The Washington Center. Dankzij de beurs van 9.000 euro kan het inschrijvingsgeld voor dit programma worden betaald.

EhB ontvangt tientallen IT-studenten op internationale BusIT Week

De opleiding Toegepaste Informatica (Dig-X) organiseerde van 24 tot 28 april een internationale projectweek (BusIT week). 33 studenten uit 9 verschillende Europese landen hebben in 6 multidisciplinaire teams hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Mobile City Game om Brussel in de kijker te zetten. In het Medialab op campus Kaai creëerden de studenten apps om Brussel op een attractieve wijze in de kijker te zetten. Ze werden daarin gecoacht door een aantal binnen- en buitenlandse docenten. Op vrijdag stelden ze hun concept of prototype voor aan een jury.

UCOS biedt 8 studenten kans op straffe (bijna kostenloze) reis naar het Zuiden

Je moet wel snel zijn! Deadline voor kandidaatstelling is 19 april.

Waarover gaat het?

UCOS is op zoek naar een 8-tal studenten van EhB en VUB die zich in het project willen engageren. Die studenten stappen mee in de UCOS campagne rond sexual health & gender equity.

Wat verwacht UCOS praktisch van de studenten?

Engagement voor het onderwerp en de campagne…maar ook