Cultuur

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Ish, Lize en heel veel taart

De Erasmushogeschool Brussel  kreeg op 11 september 2017 buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport, opgemaakt door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), is zeer lovend over onze hogeschool.

De conclusie van de NVAO luidt dat EhB “een adequaat onderwijsbeleid heeft dat zij effectief en verbeteringsgericht uitvoert zodat zij, mede op basis van de heersende kwaliteitscultuur, kan garanderen dat de kwaliteit van haar onderwijs zich op een internationaal en maatschappelijk relevant niveau bevindt”.

Radiostudente RITCS wint NTR Radioprijs én publieksprijs

Lise Bonduelle is dé winnaar van de NTR Radioprijs 2017, de aanmoedigingsprijs voor aankomende radio- en podcastmakers. De studente Radio (RITCS) versloeg in een spannende finale de negen andere genomineerden uit Nederland en België. Bonduelle maakte met de documentaire 'Van de kaart' een spannende en actuele roadtrip rond de vraag of je in deze tijd nog 'van de radar kunt verdwijnen zonder sporen achter te laten'.

Lees meer op de website van het RITCS.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.

Eerste conferentie Toekomstonderzoek in België

Het kenniscentrum Applied Futures Research - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en het Museum van Hedendaagse Kunst van Antwerpen (M HKA) organiseren samen de eerste internationale conferentie over toekomstonderzoek ooit in België. Meer dan 100 professionele toekomstverkenners, designers, kunstenaars, beleidsmakers, consultants en ondernemers uit niet minder dan 23 landen nemen deel aan de uiteenlopende activiteiten. DESIGN DEVELOP TRANSFORM vindt plaats op 15, 16 en 17 juni in Brussel en Antwerpen.

KCB-docente en student drukken mee hun stempel op de Koningin Elisabethwedstrijd

In mei is er zoals elk jaar de Koningin Elisabeth wedstrijd voor jonge muzikanten. Primeur voor 2017 is dat de wedstrijd zich dit jaar toelegt op een instrument dat nog nooit eerder onderwerp was van de wedstrijd: de Cello. Na een grondige screening door de vakjury zijn er momenteel nog 12 kandidaten in de running. Vanavond, maandag 29 mei, start de finale.