Cultuur

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Bibliotheek KCB genomineerd voor de Bib Web Awards 2017

De bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel is genomineerd voor de Bib Web Awards 2017 in de categorie “E-talage:collectie/dienstverlening in de online kijker”. We hebben onze nominatie te danken aan onze Facebookpagina en onze Wiki.

Maar een nominatie is nog maar het begin. Om de eindstreep te halen hebben we jouw stem nodig.

Er zijn honderden argumenten om voor ons te stemmen, maar dit zijn de drie belangrijkste:

Ish, Lize en heel veel taart

De Erasmushogeschool Brussel  kreeg op 11 september 2017 buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport, opgemaakt door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), is zeer lovend over onze hogeschool.

De conclusie van de NVAO luidt dat EhB “een adequaat onderwijsbeleid heeft dat zij effectief en verbeteringsgericht uitvoert zodat zij, mede op basis van de heersende kwaliteitscultuur, kan garanderen dat de kwaliteit van haar onderwijs zich op een internationaal en maatschappelijk relevant niveau bevindt”.

Radiostudente RITCS wint NTR Radioprijs én publieksprijs

Lise Bonduelle is dé winnaar van de NTR Radioprijs 2017, de aanmoedigingsprijs voor aankomende radio- en podcastmakers. De studente Radio (RITCS) versloeg in een spannende finale de negen andere genomineerden uit Nederland en België. Bonduelle maakte met de documentaire 'Van de kaart' een spannende en actuele roadtrip rond de vraag of je in deze tijd nog 'van de radar kunt verdwijnen zonder sporen achter te laten'.

Lees meer op de website van het RITCS.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.