U bent hier

Associatie

gepubliceerd in:

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.

Erasmushogeschool Brussel en VUB versterken inbedding in Brussel en Vlaams-Brabant

Het onderwijslandschap is permanent in beweging. Ook de Erasmushogeschool Brussel en de VUB zijn continu op zoek naar partnerschappen om hun onderwijs te versterken. Om zowel de Specifieke Lerarenopleidingen als de Graduaatopleidingen (HBO5) beter te positioneren, ondertekenen beide partners binnen de Universitaire Associatie Brussel op donderdag 22 juni een samenwerkingsconvenant met de Centra Voor Volwassenonderwijs COOVI en De Oranjerie, behorend tot respectievelijk de Scholengroep Brussel en de Scholengroep Adite (Diest).

HBO5-aanbod van EhB en haar partners alweer uitgebreid

Sinds 2014 werkt EhB samen met een aantal partners in Brussel en Vlaanderen om samen HBO5-opleidingen (Hoger Beroepsonderwijs niveau 5)  aan te bieden. De partners, CVO COOVI (Anderlecht), CVO Volt (Leuven-Landen-Tienen) en het Busleyden Atheneum (Jette) vormen samen HBO5 Erasmus. HBO5-opleidingen bestaan uit 90 of 120 studiepunten (bacheloropleidingen tellen 180 studiepunten) en zijn zeer praktijkgericht. Het behaalde diploma is een ‘graduaat’.

Geef je stem aan de 'Beste Leraar van Brussel'

De Brusselse ketjes krijgen elke dag les van gemotiveerde en dynamische leraren. Lesgeven in het grootstedelijke Brussel vraagt immers om een andere aanpak. Of beter: het vraagt om een andere leraar. Eentje die gemotiveerd en geëngageerd is en die hen de stad leert ontdekken, zowel in het klaslokaal als op de Grote Markt. De beste leraar van Brussel wil nergens anders lesgeven én ziet Brussel als de leerplek bij uitstek!

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Belslijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge. Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan het RITCS (Erasmushogeschool Brussel) en associatiepartner VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond de collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Belslijntje.

Van baroktheater tot DNA-analyses op de Dag van de Wetenschap

Op zondag 27 november 2016 is ook de Erasmushogeschool Brussel (EhB) van de partij op de Vlaamse Dag van de Wetenschap. Op haar campus in Jette brengt zij onderzoekers en kunstenaars samen die elk vanuit hun eigen expertise gratis doe-activiteiten organiseren voor jong en oud. Bovendien organiseert voedingsspecialist en docent Patrick Mullie een massa-experiment rond gezonde voeding.

EhB-onderzoeker ontwikkelt massa-experiment voor Dag van de Wetenschap 2016

Om te evalueren of je levensstijl wel gezond is ontwikkelde Prof. Dr. Patrick Mullie, voedingsdeskundige verbonden aan het Kenniscentrum Brussels Integrated Care van de Erasmushogeschool Brussel,  het massa-experiment 'Gezond Evenwicht'. Met het experiment kan je zelf onderzoeken of je een gezonde levensstijl hebt aan de hand van een snelle vragenlijst. Je antwoorden vertellen ons of je een altijd-in-balans kunstschaatser of eerder een beginnend bokser bent die meer neergaat dan hij rechtstaat.

Kenniscentrum Mobile & Wearable neemt deel aan de Wetenschapskaravaan van UPV

De Wetenschapskaravaan is een lezingenreeks van UPV, de vormings-vzw onder de koepel van de VUB die educatieve en culturele activiteiten voor volwassenen organiseert. Met de Wetenschapskaravaan bundelt UPV een aantal wetenschappelijke uiteenzettingen voor haar deelnemers. Dit keer staat een bezoek aan campus Kaai op het programma, aan het kenniscentrum Mobile & Wearable.

Pagina's