gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Maar liefst twee alumni geselecteerd voor de Beste Leraar van Brussel

De Brusselse ketjes krijgen elke dag les van gemotiveerde en dynamische leraren. Lesgeven in het grootstedelijke Brussel vraagt immers om een andere aanpak. Of beter: het vraagt om een andere leraar. Eentje die gemotiveerd en geëngageerd is en die hen de stad leert ontdekken, zowel in het klaslokaal als op de Grote Markt. De beste leraar van Brussel wil nergens anders lesgeven én ziet Brussel als de leerplek bij uitstek!

Ish, Lize en heel veel taart

De Erasmushogeschool Brussel  kreeg op 11 september 2017 buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport, opgemaakt door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), is zeer lovend over onze hogeschool.

De conclusie van de NVAO luidt dat EhB “een adequaat onderwijsbeleid heeft dat zij effectief en verbeteringsgericht uitvoert zodat zij, mede op basis van de heersende kwaliteitscultuur, kan garanderen dat de kwaliteit van haar onderwijs zich op een internationaal en maatschappelijk relevant niveau bevindt”.

Radiostudente RITCS wint NTR Radioprijs én publieksprijs

Lise Bonduelle is dé winnaar van de NTR Radioprijs 2017, de aanmoedigingsprijs voor aankomende radio- en podcastmakers. De studente Radio (RITCS) versloeg in een spannende finale de negen andere genomineerden uit Nederland en België. Bonduelle maakte met de documentaire 'Van de kaart' een spannende en actuele roadtrip rond de vraag of je in deze tijd nog 'van de radar kunt verdwijnen zonder sporen achter te laten'.

Lees meer op de website van het RITCS.

Leraar lichamelijke opvoeding en alumnus Marijn Verbruggen wordt eerste bondscoach skateboarden

Had jij al gehoord dat skateboarden een Olympische discipline wordt? Onze alumnus van de lerarenopleiding "Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie" Marijn Verbruggen wordt de eerste Belgische bondscoach en hij legt de lat meteen hoog! Wij supporteren heel hard mee en duimen dat onze Belgische skaters zullen schitteren op de spelen in Tokio.

Meer weten

Alumnus Mathew Olivier in Klasse over zijn carrièreswitch: "Van mecanicien naar kleuterleraar"

Alumnus kleuteronderwijs Mathew Olivier, was eerder dit jaar genomineerd voor 'Leraar van het jaar' door Klasse. Hij doet nu zijn verhaal over zijn bijzondere carrièreswitch van mecanicien naar kleuterleraar. "Sleutelen aan de toekomst van een groep enthousiaste kleuters ligt me veel beter dan aan kapotte vrachtwagens", legt hij vol passie uit. En hij haalt meteen ook het cliché onderuit dat kleuterleraar geen aantrekkelijke job zou zijn voor mannen.

Lees het volledige artikel

Alumnus Sociaal Werk wint Ultima Prijs Sociaal-Cultureel Werk

Deze week werden in de Vooruit de Ultimas 2016 uitgereikt, de Vlaamse cultuurprijzen. Eén van onze oud-studenten sociaal-cultureel werk, Felix Aerts (afgestudeerd 2013), wint met zijn vzw Toestand de Ultima,  in de categorie sociaal-cultureel werk. Toestand vzw reactiveert leegstaande of vergeten gebouwen, terreinen of publieke ruimtes met acties en interventies.