gepubliceerd in:

EhB eet hele dag taart voor goed rapport

Op alle campussen van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) wordt op maandag 11 september 2017 taart gegeten. Op die dag maakt de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) immers de resultaten van de doorlichting van het hoger onderwijs over aan Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits. De Erasmushogeschool Brussel krijgt daarbij buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport is voor onze hogeschool bijzonder lovend.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.

Erasmushogeschool Brussel en VUB versterken inbedding in Brussel en Vlaams-Brabant

Het onderwijslandschap is permanent in beweging. Ook de Erasmushogeschool Brussel en de VUB zijn continu op zoek naar partnerschappen om hun onderwijs te versterken. Om zowel de Specifieke Lerarenopleidingen als de Graduaatopleidingen (HBO5) beter te positioneren, ondertekenen beide partners binnen de Universitaire Associatie Brussel op donderdag 22 juni een samenwerkingsconvenant met de Centra Voor Volwassenonderwijs COOVI en De Oranjerie, behorend tot respectievelijk de Scholengroep Brussel en de Scholengroep Adite (Diest).

Nieuwe Brusselse multimedia-opleiding met vlag en wimpel geslaagd

Ward Peeters, een 23-jarige student aan de bachelor Multimedia & Communicatietechnologie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB), trekt momenteel de wereld rond met de Microsoft Hololens en wordt quasi beschouwd als wereldautoriteit op het vlak van ontwikkeling van apps voor deze hololens. Toen hij op zoek was naar een onderwerp voor z’n bachelorproef, bracht EhB hem in contact met Cronos, dat de business opportunity van de Microsoft Hololens wou nagaan.

Eerste conferentie Toekomstonderzoek in België

Het kenniscentrum Applied Futures Research - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en het Museum van Hedendaagse Kunst van Antwerpen (M HKA) organiseren samen de eerste internationale conferentie over toekomstonderzoek ooit in België. Meer dan 100 professionele toekomstverkenners, designers, kunstenaars, beleidsmakers, consultants en ondernemers uit niet minder dan 23 landen nemen deel aan de uiteenlopende activiteiten. DESIGN DEVELOP TRANSFORM vindt plaats op 15, 16 en 17 juni in Brussel en Antwerpen.

Online game ‘Shuffle the Future’ laat 18-26-jarigen nadenken over duurzame toekomst

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) en Greenpeace lanceren het online spel ‘Shuffle the Future’. Met deze game willen de onderzoekers een kijkje nemen in het hoofd van jongeren, hoe zij denken over duurzaam gedrag in de toekomst. Zo willen ze de collective intelligence van jongeren raadplegen; wie weet komen zij wel met out of the box-ideeën waar anderen nog niet aan gedacht hadden. De game loopt van 15 mei tot 15 augustus op www.shufflethefuture.be.

Kanaalzone zet stap naar cultuur op maat van Brusselse jeugd

Cultuurparticipatie van Brusselse jongeren onderzocht

Heel wat Brusselse jongeren uit de kanaalzone doen aan cultuur. Alleen vinden ze niet altijd de weg naar het culturele aanbod dat de hoofdstad rijk is. Dat is maar een van de conclusies uit het onderzoek gevoerd door de opleiding Sociaal Werk van de Erasmushogeschool Brussel en Lasso. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op een studiedag op donderdag 4 mei 2017.