RITCS | School of Arts

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB steunt Brussels Platform Armoede tijdens Warmste Week 2017

Na het succes van de inzamelactie van 2016, waar we voor het eerst een hogeschoolbrede inzamelactie voor De Warmste Week organiseerden, hebben we ook dit jaar een goed doel gekozen waar we in de laatste lesweek van december allerlei acties voor willen organiseren. Check de komende weken ehb.be/dewarmsteweek2017 voor meer info wat we allemaal van plan zijn tussen 18 en 22 december!

Hoe breng je internationale competenties in het curriculum?

We willen alle studenten aan onze hogeschool wapenen met de nodige internationale en interculturele competenties. Daarom zullen we hen tijdens hun studie al de nodige ervaring en contacten meegeven om later professioneel mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat we onze curricula hier en daar moeten aanpassen. Daarom hebben we op donderdag 26 oktober hebben we het startschot gegeven voor het traject Internationale Competenties in het curriculum

Onderwijs aan de Erasmushogeschool Brussel in tijden van disruptie - Persuitnodiging

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) opent op donderdag 28 september 2017 het academiejaar met een groots event in het Kaaitheater. Voor het openingsfeest werd dit jaar gekozen voor het thema disruptie. Algemeen directeur Luc van de Velde zal in zijn bijdrage onderlijnen dat disruptieve innovatie deel uitmaakt van de wereld van haar studenten. EhB ziet het als haar maatschappelijke opdracht om het onderwijsaanbod en de onderwijsorganisatie voor de  studenten en de samenleving up to date, attractief, toekomstgericht en relevant te houden.