RITCS | School of Arts

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB eet hele dag taart voor goed rapport

Op alle campussen van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) wordt op maandag 11 september 2017 taart gegeten. Op die dag maakt de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) immers de resultaten van de doorlichting van het hoger onderwijs over aan Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits. De Erasmushogeschool Brussel krijgt daarbij buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport is voor onze hogeschool bijzonder lovend.

Ish, Lize en heel veel taart

De Erasmushogeschool Brussel  kreeg op 11 september 2017 buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport, opgemaakt door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), is zeer lovend over onze hogeschool.

De conclusie van de NVAO luidt dat EhB “een adequaat onderwijsbeleid heeft dat zij effectief en verbeteringsgericht uitvoert zodat zij, mede op basis van de heersende kwaliteitscultuur, kan garanderen dat de kwaliteit van haar onderwijs zich op een internationaal en maatschappelijk relevant niveau bevindt”.

Radiostudente RITCS wint NTR Radioprijs én publieksprijs

Lise Bonduelle is dé winnaar van de NTR Radioprijs 2017, de aanmoedigingsprijs voor aankomende radio- en podcastmakers. De studente Radio (RITCS) versloeg in een spannende finale de negen andere genomineerden uit Nederland en België. Bonduelle maakte met de documentaire 'Van de kaart' een spannende en actuele roadtrip rond de vraag of je in deze tijd nog 'van de radar kunt verdwijnen zonder sporen achter te laten'.

Lees meer op de website van het RITCS.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.