Management, Media & Maatschappij

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB steunt Brussels Platform Armoede tijdens Warmste Week 2017

Na het succes van de inzamelactie van 2016, waar we voor het eerst een hogeschoolbrede inzamelactie voor De Warmste Week organiseerden, hebben we ook dit jaar een goed doel gekozen waar we in de laatste lesweek van december allerlei acties voor willen organiseren. Check de komende weken ehb.be/dewarmsteweek2017 voor meer info wat we allemaal van plan zijn tussen 18 en 22 december!

Hoe breng je internationale competenties in het curriculum?

We willen alle studenten aan onze hogeschool wapenen met de nodige internationale en interculturele competenties. Daarom zullen we hen tijdens hun studie al de nodige ervaring en contacten meegeven om later professioneel mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat we onze curricula hier en daar moeten aanpassen. Daarom hebben we op donderdag 26 oktober hebben we het startschot gegeven voor het traject Internationale Competenties in het curriculum

Sociaal Werk maakt lawaai voor een rechtvaardiger migratiebeleid

De 2dejaars studenten van Sociaal Cultureel Werk kregen afgelopen week de opdracht om een sensibiliseringscampagne rond de migratie-en vluchtelingen problematiek in België uit te werken. Opdrachtgever hierbij was organisatie 11.11.11, die dit thema ook centraal stelt in hun campagnes. Geen gemakkelijke opdracht! En over de problematiek valt zoveel te vertellen. Want niet alles wat we te horen krijgen klopt, en belangrijke feiten worden over het hoofd gezien.