U bent hier

Zwangerschap in Brussel: 1/3 vrouwen heeft verhoogde kans op complicaties

Studiedag Erasmushogeschool Brussel focust op problematiek

Zwangere vrouwen die in kansarmoede leven, lopen een hoger risico op complicaties bij zwangerschap en geboorte. In een grootstad als Brussel, waar 30% van de bevolking onder de armoederisicogrens leeft, zit bijna 1 op 3 zwangere vrouwen in deze risicozone. Met de studiedag 'Kansarmoede en zwangerschap in Brussel' op woensdag 19 oktober wil de Erasmushogeschool Brussel (EhB) deze problematiek extra belichten.

De armoedecijfers in Brussel zijn hoog: meer dan 30% van de Brusselaars leeft onder de armoederisicogrens (in Vlaanderen is dit ongeveer 10%) en 1 kind op 4 wordt geboren in een gezin zonder inkomen uit werk. Dit houdt belangrijke gezondheidsrisico’s in voor moeder en kind.

De opleiding Vroedkunde van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) besteedt al jaren aandacht aan deze problematiek. ,,We hopen zo dat gezondheidswerkers de zorgverlening beter kunnen aanpassen aan de noden en behoeften van deze kwetsbare doelgroep’’, zegt Joeri Vermeulen, opleidingshoofd Vroedkunde. ,,Met de interprofessionele studiedag 'Kansarmoede en zwangerschap in Brussel' willen we samen met experten de problematiek van kansarmoede en zwangerschap in Brussel extra belichten. Er wordt specifiek gefocust op de Brusselse kwetsbare populatie.’’

De studiedag vindt plaats op woensdag 19 oktober 2016 in EhB, Laarbeeklaan 121, 1090 Brussel. EhB verwelkomt een 100-tal gezondheidswerkers en gezaghebbende sprekers van het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn van Brussel-Hoofdstad, UZ Brussel, VUB, Kind en Gezin, UGent, OCMW Sint-Agatha-Berchem, Aquarelle en Huis der Gezinnen.


U vindt het programma op www.ehb.be/kansarmoede-zwangerschap.

Meer info

Erasmushogeschool Brussel
opleiding Vroedkunde

Joeri Vermeulen

tel.: 0475/55 74 68
e-mail: joeri.vermeulen@ehb.be

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Deel dit artikel