U bent hier

Weer EhB-docent Verpleegkunde naar Congo voor Infomosaproject

Vorige week vertrokken Nancy in opdracht van EhB enerzijds en Gitta ondersteund door Congodorpen anderzijds, richting Congo om het project Infimosa verder te zetten. 

Toch even terug naar begin 2015 om ons geheugen op te frissen over wat project Infimosa precies inhoudt. Tijdens het voorbije werkjaar werd een plan ontworpen om op een meer gestructureerde manier het verpleegkunde-onderwijs in 2 scholen, namelijk Bikisa in Bwamanda en Sara Zo in Yakoma, te versterken. Dat plan, “la formation des formateurs” genaamd, werd uitgewerkt in nauwe relatie met en ondersteuning van de Erasmushogeschool te Brussel.

Dit project heeft als doel het onderwijsniveau  in beide scholen te verhogen en te versterken. In februari 2015, vertrokken twee docenten van de Erasmushogeschool en een medewerker van Mederi naar Yakoma. Een uitgebreide delegatie van het lerarenkorps van Bwamanda was ook aanwezig. Tevens participeerde een afgevaardigde van de 6° directie (Kinshasa) en één van de Ecole Supérieure de Gbadolite aan deze trainingssessie. Een aantal basismethodieken werden besproken en ontwikkeld, toegepast op handhygiëne, Basic Life Support, professionele technieken omtrent inspuitingen en infusen. In het EhB!magazine van zomer 2015, werd een fotoreportage opgenomen van dit bezoek. Bekijk het artikel op pagina 19 

Nancy en Gitta gaan de komende weken een vervolg breien aan dit project door meer de nadruk te leggen op de organisatie en begeleiding van stages, ook in de naburige ziekenhuizen van Wapinda en Abuzi.  Daarenboven zal de supervisiemethodologie van de stagemeesters mee onder de loep worden genomen.

Ook dit jaar houden Nancy en Gitta een blog bij.  Neem maar eens een kijkje!

 

 

Thema

Departement

Deel dit artikel