Vier nieuwe graduaatopleidingen in dagonderwijs

HBO5 Erasmus start het academiejaar 2017-2018 met vier nieuwe graduaatopleidingen in dagonderwijs.
Het gaat om:

• Boekhouden (Brussel)
  • Hotel- en Cateringmanagement (Brussel)
  • Marketing (Brussel)
  • Rechtspraktijk (Leuven)

Tot op vandaag bestond het aanbod uit Boekhouden (Leuven), Informatica (Brussel), Verpleegkunde (Jette en Mechelen) en Winkelmanagement (Brussel).

Het diploma van gegradueerde is internationaal erkend (associate degree) en vervolledigt - naast bachelor en master - het aanbod hoger onderwijs. De opleidingen zijn sterk praktijkgericht en omvatten stages en werkplekleren. Ze tellen 90 of 120 studiepunten, wat betekent dat studenten al na twee jaar het diploma kunnen behalen (drie jaar voor Verpleegkunde).

Wie nadien nog verder wil studeren, kan aan EhB terecht voor een aansluitend traject op maat. Afhankelijk van het gekozen traject, kan het aantal vrijstellingen oplopen tot een studieduurverkorting met 90 studiepunten (anderhalf jaar studie).

Uiteraard blijft een ruim aanbod graduaatopleidingen in avond- en gecombineerd onderwijs behouden. Deze trajecten richten zich tot werkstudenten.

HBO Erasmus is een samenwerking tussen de Erasmushogeschool Brussel en CVO COOVI (Brussel), CVO Volt (Leuven) en het Busleyden Atheneum (Jette en Mechelen).

Meer info vind je in de folder en op ehb.be/hbo5.

Departement