U bent hier

Project Divers Elderly Care bouwt internationaal netwerk uit

Onderzoekers Saloua Berdai en Ann Claeys woonden van 12 oktober tot 14 oktober het Life-with-Dementie congres bij in Norrköping, Zweden. Ze ontmoetten er tal van Europese, maar ook Amerikaanse en Canadese onderzoekers die werken rond het thema Dementie. Het thema Dementie en Diversiteit wordt ook in verscheidene Scandinavische landen onderzocht en door het bijwonen van het congres konden interessante contacten gelegd worden voor toekomstige samenwerkingen.

Saloua en Ann presenteerden zelf ook op het congres: Saloua presenteerde de resultaten van haar master thesis Dementie en zorg bij personen met dementie van Marokkaanse afkomst en Ann presenteerde de eerste onderzoeksresultaten van het project Divers Elderly Care over het betrekken van ouderen met dementie en met migratie-achtergrond in kwalitatief (longitudinaal) onderzoek.

Divers Elderly Care is een onderzoeksproject van de opleidingen Sociaal Werk en Verpleegkunde rond dementiezorg bij Brusselse ouderen met migratieachtergrond, hun mantelzorgers en hun zorgprofessionals. Het project wordt gefinancierd door EFRO Brussel. Meer informatie over het project vind je via www.diversageing.be

Thema

Departement

Kenniscentrum

Deel dit artikel