U bent hier

Onderzoek naar Innoverende methodieken voor Cultuursensitieve Ouderenzorg in Brussel van start gegaan

Het Federaal Impulsfonds zal in 2015 mee het onderzoeksproject Innoverende methodieken voor Cultuursensitieve Ouderenzorg in Brussel financieren. Dit project komt voort uit de samenwerking van de opleidingen Sociaal Werk en Verpleegkunde van de Erasmushogeschool Brussel. Het project is in januari opgestart en zal lopen tot 31 december 2015.

Dit project heeft tot doel de uitwisseling en coproductie van methodieken voor de hulp- en zorgverleners van allochtone ouderen in Brussel. De focus ligt bij de ontwikkeling van een cultuursensitieve ouderenzorg. De Brusselse samenleving vergrijst in een snel tempo en dit brengt nieuwe uitdagingen mee voor de ouderen. Ook de toegenomen diversiteit bij ouderen vormt een grote uitdaging voor de hulp- en zorgsector. De hulp- en zorgverleners op de eerste en de nulde lijn stellen vast onvoldoende gewapend te zijn met methodieken om met het diverse doelpubliek om te gaan.
Met dit project brengen we de Nederlandstalige welzijns-/diversiteitssector samen met de ouderenzorgsector in Brussel gericht op de uitwisseling en coproductie van methodieken voor een cultuursensitieve ouderenzorg.

Organisaties in de Nederlandstalige welzijns-/diversiteitssector of de ouderenzorgsector die aan dit project willen meewerken, of informatie wensen te delen, gelieve contact op te nemen met Arzu.Yentur@ehb.be, projectmedewerkster, bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag op het nummer 02 472 52 51.

 

(Tekst: www.bwr.be)

Thema

Departement

Deel dit artikel