U bent hier

Nieuws van de VUB: Uitreiking eredoctoraten

Op 29 mei reikt de Vrije Universiteit Brussel haar eredoctoraten 2015 uit aan prominente wetenschappers en personen die zich op maatschappelijk vlak onderscheiden hebben. De gelauwerden zijn de Surinaamse politica Marie Levens, de Keniaanse Fransisca Anyango en de Australische ex-premier Julia Gillard. Zij krijgen een eredoctoraat voor hun inzet om zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot kwalitatief onderwijs. Gillard nam haar eredoctoraat overigens al in februari in ontvangst.

Verder gaat een gemeenschappelijk eredoctoraat naar Lucie Van Crombrugge en postuum naar de in 1984 overleden gynaecoloog Willy Peers, voor hun strijd voor het recht op abortus. En ten slotte zijn er nog eredoctoraten voor de Italiaanse pionier in gen- en celtherapie Luigi Naldini en voor de Britse gerenommeerde historicus Peter Burke.

Er wordt een eredoctoraat uitgereikt aan:

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 29 mei om 10u30 in Aula Q op campus Etterbeek. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.

De personeelsleden van de Erasmushogeschooml Brussel zijn hierop vriendelijk uitgenodigd. Inschrijven kan langs deze weg.

Thema

Deel dit artikel