U bent hier

Nieuw stuk eenrichtingsverkeer rond campus Jette door de werken aan tram 9

Vanaf 8 februari is er eenrichtingsverkeer over de hele lus Dikke Beuklaan - Laarbeeklaan door de werken voor Tram9. De werfzone en dus ook het eenrichtingsverkeer breidt uit over de Laarbeeklaan tot aan het rondpunt met de Bibitor. Vanaf maandag 8 februari is onze campus dus enkel te bereiken vanuit de richting Dikke Beuklaan. Dit heeft ook impact op de buslijnen. De eenrichtingslus blijft zeker tot na de zomer behouden.

Bekijk het circulatieplan hier.

  • Alle gemotoriseerd verkeer zal via de Dikke Beuklaan rijden (bereikbaar via afrit 9 of via het kruispunt Romeinse Steenweg-Tentoonstellingslaan). 
  • Met de uitbreiding van de werfzone verdwijnen er opnieuw een 30-tal parkeerplaatsen op de openbare weg (‘blauwe zone’).

Buslijnen

  • Bus 53 van de MIVB herneemt tijdelijk haar vroegere traject met het UZ Brussel als eindhalte. De reistijd tussen het station van Jette en de campus wordt hierdoor helaas dus ook tijdelijk opnieuw langer.
  • De buslijnen 84 (MIVB) en 245 (De Lijn) zullen in één richting het UZ Brussel en de campus niet kunnen bedienen. Voor de ritten richting Heizel (84) en Dendermonde (245) wordt een halte op de Tentoonstellingslaan voorzien. Voor de ritten richting Berchem Station (84) en Brussel-Noord (245) kan de reiziger nog wel aan het UZ Brussel af- en opstappen.
  • Meer info en plannetje op de site van MIVB.

Voor de urgentievoertuigen van het UZ Brussel wordt – zolang de werf op de Laarbeeklaan dit toelaat – een uitzondering gemaakt. Zij zullen nog wel via de Laarbeeklaan naar het UZ Brussel kunnen rijden. Gewone personenwagens en bussen moeten echter rondrijden.

Departement

Deel dit artikel