U bent hier

Musical-alumnus Martijn over zijn job als Dance captain in Soldaat van Oranje

Op de website Musicalvibes wordt onze oud-student Martijn Claes geïnterviewd over zijn job als Dance captain van de Nederlandse productie Soldaat van Oranje. Deze langlopende productie gaat over de Duitse inval in Nederland in 1940 en volgt het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde,
de hoogste Koninklijke onderscheiding. Het beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol.

Het publiek beleeft de musicalvoorstelling, met inmiddels meer dan 2 miljoen bezoekers, in een 360 graden draaiende theaterzaal. Sinds 31 december 2013 is Soldaat van Oranje de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

Hoe Martin dit alles ervaart, lees je op deze site.

 

(foto: http://www.soldaatvanoranje.nl/gallery/fotos/scenefotos_cast_ii/2

Thema

Departement

Deel dit artikel