U bent hier

Move it Kanal-project van Sociaal Werk komt op snelheid

Move It Kanal is een stadsproject (2015-2021) van Lasso en onze opleiding Sociaal Werk i.s.m. JES vzw, d'Broej, RAB/BKO, L.E.S. Molenbeek en IHECS. Het project wordt ondersteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese Unie in het kader van EFRO Brussel. Lees hier een eerder artikel.

Werk je in de Brusselse Kanaalzone met jongeren tussen twaalf en achttien of wil je als culturele organisatie meer betekenen voor deze jongeren? Kom dan op dinsdag 22 november naar het Huis van Culturen en Sociale Samenhang in Molenbeek, voor de kick-off van Move It Kanal, een stadsproject over cultuurparticipatie van jongeren uit de Brusselse Kanaalzone.

We beginnen deze dag met een voorstelling van het project (2015-2021) en zoomen in op de partners: Lasso, EHB Opleiding Sociaal Werk, BKO/RAB, JES vzw, D’BROEJ, IHECS en L.E.S. Molenbeek. Ook het onderzoek naar de cultuurbeleving van de jongeren uit de Kanaalzone dat in het kader van dit project uitgevoerd wordt door de Erasmushogeschool Brussel Opleiding Sociaal werk, komt aan bod.

Na het plenair deel kan je in één van de drie deelsessies aan de hand van praktijkvoorbeelden meer te weten komen over hoe cultuur een plek krijgt in het Brussels Nederlands- en Franstalig jeugdwerk, of verder inzoomen op het onderzoek tijdens een verdiepende sessie. Het gaat om Ceci n’est pas un jeune met Nathalie Heusquin van FMJ en Rosette Moke van het Jeugdcentrum CEDAS, Chicago-Kunstenfestivaldesarts met Jonas Bastijns van Jeugdhuis Chicago en Anne Watthee van Kunstenfestivaldesarts, en een interactieve workshop over methodieken om jongeren te betrekken in onderzoek met Hanne Stevens van EHB Opleiding Sociaal Werk.

Vervolgens kan je kennismaken met acht werkingen (o.a. Jessica Vosters, Yota!-medewerkster bij JES aan de Vijf Blokken en Ali Moustatine, jeugdwerker bij D'Broej-VMJ/AJM) uit de Brusselse Kanaalzone, om zo te achterhalen wat jullie voor elkaar kunnen betekenen in de zoektocht om de jongeren uit de Kanaalzone en cultuur verder te linken.

Meer info over het programma vind je hier. Deelnemen aan dit netwerkmoment is gratis, maar inschrijven is verplicht, en dat kan t.e.m. 15 november 2016 via deze link.

Praktische Info

(foto Jules Toulet)

Thema

Departement

Deel dit artikel