U bent hier

Met z'n allen les volgen om overheid op geldtekort te wijzen: ook jij!

De Vlaamse hogescholen en hun studenten nodigen de Vlaamse regering komende vrijdag 29 april uit op een ‘openbare’ les over hun benarde financiering.  De campagne loopt onder de naam "Want wij zijn het waard". De ondermaatse financiering leidt tot verhoogde werkdruk bij de personeelsleden en begint stilaan de kwaliteit van het onderwijs onder druk te zetten. De hogescholen trekken daarvoor met meer dan 2.000 studenten en docenten naar het Martelaarsplein in Brussel. 

EhB rekent op jou

Ook de EhB-directie doet een zeg maar gerust hartstochtelijke oproep aan alle studenten en personeelsleden  om vrijdagmiddag aanwezig te zijn op het Martelarenplein voor een (letterlijke) 'demonstratie'-les. Check op je eigen campus hoe men samen vertrekt.

De les wordt gegeven door studente Jitske Durinck, hogeschooldocent en financieel expert Pascal Paepen en algemeen directeur Joris Hindryckx en gaat via ‘live-streaming’ naar de meer dan 117.000 studenten en 11.000 medewerkers in alle hogescholen in Vlaanderen. Op alle andere campussen in Vlaanderen zijn er op 29 april acties rond #wantwijzijnhetwaard. 

Praktisch

  • Waar: Martelaarsplein, 1000 Brussel
  • Wanneer: vrijdag 29 april 2016 – 13.30 – 14.30 uur
  • Wat: massa-les ondermaatse financiering van de hogescholen

Petitie en foto's

Ondertussen tekenden al ruim 10.000 personen de petitie op de webpagina wantwijzijnhetwaard.be. We nodigen alle lezers uit om dit ook te doen. Op deze website kun je ook foto's opladen die verband houden met de actie  #wantwijzijnhetwaard.

Thema

Departement

Deel dit artikel