U bent hier

Kenniscentrum Mobile & Wearable neemt deel aan de Wetenschapskaravaan van UPV

De Wetenschapskaravaan is een lezingenreeks van UPV, de vormings-vzw onder de koepel van de VUB die educatieve en culturele activiteiten voor volwassenen organiseert. Met de Wetenschapskaravaan bundelt UPV een aantal wetenschappelijke uiteenzettingen voor haar deelnemers. Dit keer staat een bezoek aan campus Kaai op het programma, aan het kenniscentrum Mobile & Wearable.

Sinds de oprichting van de kenniscentra werken vorsers van EhB en VUB voor verschillende projecten samen. Het kenniscentrum Mobile & Wearable, opgericht in 2014, heeft als doel praktijkgericht onderzoek te voeren naar de integratie van mobiele en wearable technologie (bvb. een polsband) in de privésfeer en in bedrijfsprocessen.

Dit onderzoek, dat in nauwe samenwerking met het werkveld gevoerd wordt, beoogt niet alleen technologische aspecten van mobiele en wearable toestellen, maar ook designaspecten.
Het kenniscentrum wil voor het werkveld een eerstelijnsadvies zijn voor de integratie van mobiele en wearable bewijs toepassingen in bedrijfsprocessen.

Tijdens deze sessie komen verschillende deelfacetten van het kenniscentrum aan bod: het Laagdrempelig Expertise en Dienstverleningscentrum (LED), Mobile & Wearable, het TETRA-project, Programmable Wearables, het onderzoeksproject SeCloud, het project Co-createlab…. Uiteraard worden een aantal laboratoria bezocht.

Inschrijven voor dit bezoek kan via de site van UPV.

Thema

Departement

Kenniscentrum

Deel dit artikel