U bent hier

Jobdating brengt bedrijven in contact met Switch2IT-cursisten

Op 24 september 2015 organiseren VDAB, Erasmushogeschool Brussel (EhB) en hogeschool PXL samen een jobdating-event. ICT-bedrijven komen daarbij in contact met de Switch2IT-cursisten, die een vier vijfde tewerkstelling zullen combineren met een informaticastudie aan EhB of PXL. Switch2IT leidt werkzoekenden op tot bachelor in de Toegepaste Informatica via een gecombineerd traject van contactonderwijs, afstandsleren, stage en werkplekleren.

De cursisten van Switch2IT zullen eind 2015 het eerste deel van hun opleiding hebben afgerond. Daarna volgen ze een stage van 6 weken. Na de stage schakelen de cursisten over op een vier vijfde tewerkstelling, bij voorkeur in het bedrijf waar ze zich als stagiair al hebben bewezen. Het sluitstuk van de opleiding bestaat uit een vier vijfde tewerkstelling van de cursist in een ICT-bedrijf, gecombineerd met het behalen van het bachelordiploma Toegepaste Informatica in blended learning.

Jobdating als ontmoetingsplaats voor de ICT-sector

Tijdens het jobdating-event hebben ICT-bedrijven de kans om kennis te maken met de verschillende cursisten uit het Switch2IT-programma. Enkele grote spelers uit de sector hebben hun aanwezigheid al bevestigd, waaronder Accenture, de Cronos Groep, Brunel, CM, UZ Leuven, Cegeka, Gateway en GIM. De bedrijven krijgen tijdens het event een gedetailleerd overzicht van het Switch2IT-programma, maar kunnen vooral via persoonlijke gesprekken de eerste contacten leggen voor een stage en/of definitieve tewerkstelling.

Een cruciale fase voor de Switch2IT-cursisten

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB, benadrukt het belang van het jobdating-event: "Jobdating is cruciaal in de Switch2IT-opleiding omdat het bedrijven en cursisten voor het eerst met elkaar in contact brengt. Op die manier wordt de match tussen beschikbare stage- en werkplaatsen in knelpuntberoepen en werkzoekende Switch2IT-cursisten gemaakt.”

Talenten spotten in een vroege fase

Dankzij een vroege tewerkstelling in Switch2IT zijn bedrijven in staat om een zeer vroege inkijk te hebben in het ICT-talent van morgen. De bedrijven spelen een belangrijke rol tijdens de stage en de vier vijfde tewerkstelling van de cursisten. De cursisten zullen immers ook op de werkvloer nog veel moeten leren. De synergie bedrijf-hogeschool zorgt ervoor dat de Switch2IT-cursist tot een volwaardige professional wordt opgeleid.


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
departement Design & Technologie

Bert Van Rillaer

tel.: 02/520 18 10
e-mail: bert.van.rillaer@ehb.be

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Deel dit artikel