U bent hier

Geslaagde editie van online meetingevent

Op maandag 26 oktober namen studenten Toerisme- & Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel al append deel aan een masterclass over de nieuwste technieken in de business eventorganisatie. Deze masterclass kaderde binnen het opleidingsonderdeel “Meetings Industry”, een vak dat in het Engels gedoceerd wordt aan laatstejaarsstudenten en buitenlandse uitwisselingsstudenten. Een hele dag deelden specialisten hun ervaringen en boden ze inzichten in hun specifieke tak van de sector. Dankzij de professionele ondersteuning van Streamdis, een mediabedrijf gespecialiseerd in het online verzorgen van events, konden de studenten interactief deelnemen.

Bekijk de slideshow

Streamdis

“Thinking outside the box” is het motto van Streamdis. Webcasting, webconferencing, videoconferencing, cloudconferencing, sms- en twitter walls,… Ze beschikken over alle technische know how om van een meetingevent een online gebeuren te maken. Dit deden ze ook met de masterclass voor de studenten Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel. Via een speciaal ontwikkelde app konden de studenten reeds vooraf het eventprogramma bekijken, informatie over de sprekers raadplegen en de lijst met aanwezigen consulteren. De verschillende uiteenzettingen konden meteen herbekeken worden via de app. Streamdis zorgde er immers voor dat de hele dag op een unieke manier gewebcast werd. Daarnaast werden er via de app discussies gestart en gerichte vragen gesteld. Studenten waanden zich dan ook deelnemers van een groot business event. Ze leerden on the spot hoe hun lievelingsapparaat, de smartphone, vandaag de dag gebruikt wordt in de professionele sector ter ondersteuning van meetings “pre, during en post”. Ilse De Wilde, studente Toerisme- & Recreatiemanagement blikt terug op een geslaagde dag. “We kregen les van inspirerende en fascinerende gastsprekers. Het was een zeer interessante dag, waarop we onze telefoon konden gebruiken op een professionele manier.”

Meetings Industry

De dag stond in het teken van de Meetings Industry, “the coolest industry in the world” volgens Jan Samyn van Seauton, expert in het organiseren van meetings, incentives, congressen en events. Ook andere professionals zoals Luc Niville van Semico (Professional Congress Organiser), Kari Alloo van Meet in Flanders (regionaal convention bureau) en Louise Derre van het kenniscentrum Toerisme Vlaanderen deelden hun visie en expertise met de studenten. Student Thimo Van Laere vat het kort en bondig samen: “It’s all about communication”. Een geslaagde en leerrijke dag dus!

Thema

Departement

Deel dit artikel