EhB-studenten digitaliseren grootste Europese dakmoestuin

Op het dak van de Foodmet in Anderlecht, naast onze campus Kaai, opende gisteren een dakmoestuin, die de grootste van Europa moet worden. Onze studenten optimaliseren het project met smart city sensoren, die allerlei gegevens over de toestand van de teelaarde kunnen meten en doorgeven. Deze gegevens moeten helpen om tot een optimale teelt te komen.

Daarnaast experimenteren onze studenten ook met de Microsoft HoloLens. Deze virtuele bril laat de echte wereld zien met een virtuele laag daar bovenop. In de daktuin betekent dit dat de stadslandbouwers gegevens over de grond op een bepaalde plaats in de tuin door de bril ter plaatse kunnen zien. Ze hebben tegelijkertijd hun handen vrij om in de tuin te werken, zegt student Ward Peeters.

Bron: VRT NWS

Departement