U bent hier

EhB draagt haar kennis van gamification uit

In de eerste helft van 2015 was Christophe Benoit, senior-onderzoeker binnen het departement Design & Technologie van EhB  een veelgevraagd gastspreker in Vlaanderen wanneer het gaat over gamification en wearables voor de bedrijfswereld. Beide toepassingen worden al regelmatig gebruikt in de privésector, maar in het bedrijfsproces zien we voorlopig weinig toepassingen. Met het LED en het Kenniscentrum Mobile & Wearable geeft de EhB aan KMO’s de mogelijkheid om hun eerste stappen op dit gebied te zetten. Want ondanks het feit dat dit een zeer jonge specialisatie is, staat de EhB voorop in ontwikkeling en toepassingen. Het verrast dus niet dat er veel vragen tot kennisdeling binnenkomen.

In maart 2015 was Christophe Benoit gastspreker op de Education Thursdays van TheLearningHub, een organisatie van De Cronos Groep. Deze informele netwerkevents hebben als doel om leerinnovatie-enthousiastelingen een platform te geven waar ideeën, inzichten en innovatieve projecten gedeeld en besproken kunnen worden. Het biedt ook een gelegenheid om te netwerken met onderzoekers en professionals.

Voor Unizo Antwerpen én West-Vlaanderen werd onze collega dit voorjaar uitgenodigd om zijn expertise te delen op de innovatie-academie ‘Ondernemen met innovatieve apps’. Christophe Benoit was op beide locaties aanwezig als expert-spreker over Mobile Strategy.

In mei 2015 nam Benoit deel aan een infosessie van VOKA (Halle-Vilvoorde),  waarbij aan de leden de voordelen van mobiele apps uit de doeken gedaan werd. Met name de LED Mobile Wearables werd er in de kijker gezet. Om het in de woorden van VOKA te zetten: “De Erasmushogeschool Brussel heeft state of the art expertise opgebouwd rond mobiele applicaties en hun toepassingen. Ze stelt deze op een heel praktische manier ter beschikking aan geïnteresseerde KMO’s en biedt eerstelijnsadvies voor organisaties die een app willen (laten) bouwen.”

Eveneens in mei organiseerde Monkeyshot - een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in user experience design -  de ‘Monkeytalk lente editie’ in het House of Innovation. Monkeytalk biedt een combinatie van inspirerende en praktische sessies aan, in een fijne sfeer. Christophe Benoit ging er dieper in op het gebruik van gamification. Van waar komt het succes en werkt het ook voor de klassieke bedrijfsprocessen?  De deelnemers vernamen hoe men een gamification framework opzet en uitbouwt voor binnen een onderneming.
 

Thema

Departement

Deel dit artikel