U bent hier

Doctoraat in de Kunsten met theatervoorstelling: Satisfaction 1

Jan Geers werkt aan het RITCS aan een doctoraat in de Kunsten dat zicht wil krijgen op de artistieke strategieën in de sociaal-artistieke praktijk. Van 25 tot 27 november presenteert hij met de voorstelling Satisfaction 1 een eerste etappe in dit doctoraatstraject.

Jan schreef de voorstelling samen met Freddy Bogaert. Freddy is ex-staalarbeider, duivenmelker, fan van de Rolling Stones en toneelliefhebber en -speler. Hij heeft momenteel een ernstige longziekte waardoor toneelspelen heel moeilijk is geworden. Maar samen met een geweldige ploeg mensen realiseerden ze de droom om toch nog één keer samen een stuk te maken en te spelen. De schrijfsels van Freddy werden het uitgangspunt van Satisfaction 1. Deze voorstelling is het eerste deel van een tweeluik en wordt een filmische theatervoorstelling of een theatrale filmvoorstelling over ouderdom, afscheid nemen en de teloorgang van het verenigingsleven.

De voorzitter van het plaatselijk amateur revue-gezelschap Den Edelweiss wil graag het vijftigjarig bestaan van zijn vereniging vieren met een jubileum-voorstelling. Hij trommelt alle grote namen op uit het verleden. Gaston, één van de grote en oude sterren van Den Edelweiss, sukkelt met zijn gezondheid. Ernstige longproblemen beletten hem om deel te nemen aan de revue. De voorzitter wil er echter alles aan doen om zijn oude sterrencast terug samen op het podium te krijgen.

Voorstelling op vrijdag 25 november 2016, zaterdag 26 november 2016 en zondag 27 november 2016 om 20u.

Locatie: GC De Route Sint-Gillis-Waas.

Reserveren: deroute@sint-gillis-waas.be, 03 229 02 00.

Dit project werd gerealiseerd met steun van De Vlaamse Gemeenschap, Gemeente SintGillis-Waas en Studio Theater Tsoeflurken.

Foto: Arber Sefa

Thema

Departement

Deel dit artikel